Kültür Sanat

LİSTAG’lı Aileler Milletvekillerini “Benim Çocuğum” Filmine Bekliyor

Çocukları LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) bireyler olan, Türkiye'den anne babaların kurduğu LİSTAG, "Benim Çocuğum" belgeseli için bu akşam (15 Nisan) milletvekillerine özel bir gösterim düzenliyor.

Aileler, Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilecek gösterim öncesi internetten bir imza kampanyası da başlattı.

LİSTAG'lı ailelerin imza kampanyasında; "Bizler, çocukları eşcinsel ve trans bireyler olan anne babalar olarak cesaretle ve samimiyetle kameranın karşısına geçip neler yaşadığımızı Benim Çocuğum belgeselinde anlattık. Sayın Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le yapılan görüşmeye dayanarak vekillerimize ve eşlerine Meclis yakınında bir gösterim düzenledik. Bu özel hikayelerimizi vekillerimizle paylaşmayı gönülden diliyoruz" diyor.

15 Nisan Pazartesi günü, saat 19:00'da başlayacak etkinliğe filmin yönetmeni Can Candan'ın yanı sıra film ekibi ve LİSTAG'lı aileler de katılacak.

İlk kez Şubat 2013’te !f Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali kapsamında gösterilen ve bugüne kadar 5 bini aşkın kişi tarafından seyredilen "Benim Çocuğum" belgeseli, çocukları eşcinsel, biseksüel, trans bireyler olan bir grup anne babanın hikayelerini anlatıyor.

Filmin fragmanı ve LİSTAG hakkında ayrınıtıl bilgi için http://benimcocugumbelgeseli.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir