Kültür Sanat

23 Nisan TRT Uluslararası Çocuk ve Medya Kongresi Başlıyor

Türkiye’de çocuklara yönelik medya ve içerik üretiminin gelişimine destek olma amacıyla, TRT tarafından bu yıl ikinci kez düzenlene “23 Nisan TRT Uluslararası Çocuk ve Medya Kongresi” 16 Nisan Salı günü İzmir’de başlıyor.

Üç gün sürecek ve TRT kanallarından canlı olarak takip edilebilecek kongrenin 2013 ana başlığı “Çocuk Medyasında İçerik Sağlayacıların Tutumları” olarak belirlendi.

Bu başlık altında yapılacak sunumların alt başlıkları ise Şimdi ve Gelecek -Vizyon; İçerik – Eğitsel Eğlence; Senaryo; Crossmedia; Diğer Formatlar; Etik; Çevreci Yaklaşım; Sağlık olacak.

Kongrede yapılacak sunumlar arasında, Ege Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Belgin Arslan Cansever’in “Çocukların Medya ve Medya Okuryazarlığına İlişkin Algıları”; Mariana Loterszpil’in “Çocuk Medyasında Eğitsel Eğlence”; Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Hülya Uğur Tanrıöver’in “Çocukların Medyayı Alımlama ve Kullanım Biçimleri”; Prof.Dr. Neşe Kars Tayanç’ın “Çocuk Medyasında Etik”; Kids Tv Araştırma Müdürü Johanna Karsenty’nin “Çocuk Medyası’nda Yeni Formatlar”; Liverpool Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Jason Halford‘un  “Çocuk, Medya ve Psikoloji”; İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Prof .Dr. Nilüfer Pembecioğlu’nun “Çocuklar İçin Eğitim Hedeflerinin Eğlenceli İçeriğe Dönüşmesi Sürecinin Araştırılması” konulu çalışmaları yer alıyor.

Kongrede uzmanlar ve medya çalışanları; çocuk medyasında günümüzde gelinen noktada içerik sağlayıcıların tutumları ve gelecek vizyonunun oluşturulması çerçevesinde tartışmalar yürütülecek.

Etkinlik, dünyadan ve Türkiye’den sektör profesyonelleri, medya kuruluşları, yayın birlikleri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından katılımcıların da aralarında bulunduğu 300’e yakın konuğu ağırlayacak.
Türkiye, ABD, Arjantin, Endonezya, İngiltere, İtalya, Fransa, Norveç, Almanya, Macaristan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Azerbaycan ülkelerinden alanlarında uzman 35’e yakın konuşmacının katılacağı kongrede Animasyon, Kısa Film ve Oyun – Aplikasyon başlıklı atölye çalışmaları da yapılacak.

Akademik araştırmalar ile kuramsal bir zeminin de sağlanması amaçlanan kongrede, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi tarafnıdan yürütülen, çocuk ve medya konulu araştırmalar kamuoyuyla paylaşılacak.

ü

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir