Kültür Sanat

TRT Uluslararası 23 Nisan Şenliği’nde “Çocuk Ülkesi” Kuruldu

TRT'nin her yıl dünya çocuklarını ağırlayan ve hafta boyu etkinliklerle süren TRT 35. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği İzmir'de başladı. Şenlik kapsamında, gün boyu çeşitli etkinliklerin gerçekleştiği "Çocuk Ülkesi"nin açılışı da yapıldı.

Kültür Park içinde kurulan “Çocuk Ülkesi”, dünya çocuklarının dans gösterileri, sevilen çizgi kahramanların maskotları, atölyeler ve çocukların gün boyu vakit geçirebileceği aktivitelere ev sahipliği yapıyor.

Her gün 10.00-19.00 saatleri arasında açık olacak olan “Çocuk Ülkesi”ndeki gösteriler, TRT ekranlarından canlı olarak izlenebiliyor.

Çocuklar, 4 numaralı kapalı holde, TRT Çocuk Kanalı’nın en sevilen kahramanları olan “Pepee”, “Keloğlan”, “Köstebekgiller”, “Cille”, “Nane ile Limon”, “Biz İkimiz”, ”Sizinkiler”, “Dede Korkut”, “Kuzucuk”’un dünyaları, maskotları, “Paytak” gösterileri yanında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin sevilen maskotu "Oli’nin Dünyası", Merkez Bankası para basım atölyesi, Ege Üniversitesi bilim atölyeleri, Türksat Planetaryum, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü – ÇHGM etkinliği, Ege Üniversitesi ve Banat işbirliğiyle diş taraması, Uzay Kampı çocuk aktiviteleri, Pınar Boya Atölyesi, EXPO İzmir çocuk aktiviteleri ve Türk Telekom etkinlikleri, "Çocuk Ülkesi"nde çocuklar başta olmak üzere her yaştan katılımcıya şenlik havasında bir 23 Nisan yaşatacak.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir