Kültür Sanat

2. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali, Bursa’da Başladı

Bursa Valiliği Çocuk Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'nin organizasyonuyla, bu yıl 2. kez düzenlenen "Uluslararası Bursa Çocuk Hakları Film Festivali", dün (29 Nisan Pazartesi) yapılan açılışla başladı.

Bursa Tayyare Kültür Merkezi'ndeki açılışta, İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi'nin, "Çizgilerle Çocuk Hakları" filmiyle yapıldı.

"Çocuk Hakları" konusunda çocukların yolladığı film, fotoğraf ve resimlerin izleyicilerle buluşacağı festival, 3 Mayıs 2013 Cuma gününe kadar sürecek.

Festivalde yer alan filmler, her gün Tayyare Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi ve Konak Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak izlenebiliyor.

Çocuklar için düzenlenen ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen resim, fotoğraf ve film atölyeleri de festival kapsamında hayata geçiyor.

Festivale bu yıl, çocuklar tarafından 26 kısa film, 86 fotoğraf ve 334 resmin gönderildi. Kurumlar da festivale 18 kısa film ve 32 fotoğrafla katıldılar.

Çocuk katımının ulusal düzeyde sağlanması için yurt içindeki çeşitli illerden festivale eser gönderen 446 çocuğun yaptığı başvuruların değerlendirilmesi sonrası, 50 çocuk, festival konuğu olarak davet edildi.

Gönderilen film, fotoğraf ve resimleri değerlendirirken çocukların yetenekleri göz önüne alınmakla birlikte, dezavantajlı çocukların seçilmelerine de özellikle dikkat edildi. 

Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği tarafından, filmlerin diğer illerde de gösteriminin planladığı festivale, bu yıl 6 bin çocuğun izleyici olarak katılımı bekleniyor.

Festival tanıtım filmini izlemek için tıklayınız.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir