Kültür Sanat

Gülten Dayıoğlu 50. Sınıt Yılını Kutladı

Çocuk ve gençlik edebiyatının öncü isimlerinden Gülten Dayıoğlu’nun 50. Sanat Yılı, Altın Kitaplar’ın ev sahipliğinde düzenlenen törenle perşembe gecesi Rahmi Koç Müzesi’nde kutlandı.

1963 yılında "Bahçıvanın Oğlu" adlı eseri ile edebiyat dünyasına “Merhaba” diyen Gülten Dayıoğlu, bugüne kadar yazdığı 78 kitapla, üç neslin yazarı olarak 50 yılı ardında bıraktı.

2 Mayıs Perşembe akşamı Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen kutlama gecesinde konuşan Gülten Dayıoğul, hayattayken böyle bir geceyi görmüş olmaktan çok mutlu olduğunu söylerek, “Bu gece benim düğün gecem,” dedi.

Gecenin sonunda 50. Yıl Kutlamaları kapsamında düzenlenen “Gökkuşağı’nın Yedi Rengi” adlı resim yarışmasının kazananlarına ödülleri takdim edildi.

Yarışmanın üçüncüsü Orhan Gazi Orta Okul öğrencisi Melike Açari plaketini İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın elinden alırken yarışmanın ikincisi Handan Ziya Öniş İlköğretim Okulu öğrencisi Derya Aksoy ve yarışmanın birincisi Halkalı Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Sude Gökmen plaketlerini Kütahya Valisi Kenan Çiftçi’nin elinden aldı.

Ardından Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu, Gülten Dayıoğlu’na “Başarı Plaketi”ni takdim ettiler.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir