Kültür Sanat

16. TÜBİTAK Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği

16. TÜBİTAK Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği 16-18 Ağustos 2013 tarihleri arasında Saklıkent'te (Antalya) düzenleniyor. Gözlem, 2000 metre yükseklikteki Saklıkent'ten, bu yükseklikten yapılacak.

15 yıldır düzenlenen ve 7'den 77'ye tüm gökbilim meraklılarına açık olan gökyüzü şenliği ülkemizde bilim-toplum buluşması anlamında örnek bir halk etkinliği özelliğini başarıyla sürdürüyor.

Amatör sıfatıyla da yapılabilecek yegâne bilim olma özelliğine sahip astronomide şimdiye kadar yapılan keşiflerin yarısından fazlası amatör astronomlar tarafından yapılarak literatüre çok önemli katkılar sağlanmış.TÜBİTAK, astronominin doğal laboratuvarı olan gökyüzünde, doğru bilgi ve donanımla herkesin çalışabilmesi ve bu sayede bilime daha doğru bakabilmesi için bu tür etkinliklere katılmanın faydalı olduğuna inanıyor.

Herkese açık bu etkinliğe kayıt yaptırıp katılımcı olma şansı yakalayanlar Saklıkent'te astronomi ile dolu üç gün geçirecekler.

Şenlik boyunca konusunda uzman astronomlar tarafından gökbilim hakkında temel bilgilerin verileceği seminerler, gökyüzünü ve gökcisimlerini tanıtmaya yönelik teleskoplarla gözlemler, Antalya'da yer alan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi ziyareti, özellikle çocuk ve genç yaştaki katılımcılara yönelik atölye çalışmaları, firma sergileri ve çeşitli yarışmalar yapılacak.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir