Çocuk ve aile etkinlikleri düzenleyen Gelişen Düşünceler Kulübü; bedensel, algısal, bilişsel, duygusal, ruhsal ve sosyal alanların tümünde, her yönden gelişimi desteklemek için eğitimler programlıyor.

Kulübün yaz programında şu etkinlikler yer alıyor:

Canlandırıcı Oyun Saati

Yaratıcı Okuma Atölyesi

Altın Eller çalışması: Çocuklar bu zaman diliminde, ellerini, zekalarını ve duygularını bir arada çalıştırarak üretimler yapacaklar. Bu bölümde işin içine bazen de biraz muzurluk katılacak; dondurmalar, kekler, şeker hamurundan yenilecek bol bol eğlenilecek.

Bilim Saati: Çocuklar bu kapsamda, deney ekipmanlarını tanıyacak, nasıl kullanacaklarını öğrenecek, deneyler yapacak ve hayatın nedenlerine, niçinlerine cevaplar arayıp kalıcı öğrenmeyi sağlamış olacaklar.

Yaratıcı Yazma atölyesi: Yaratıcı drama ile kahraman kavramını algılayacak olan çocuklar, ardından yazmanın dinamiklerini öğrenecek ve kendi kahramanlarına kendileri karar verip, ekip olarak baştan sona bir hikâyeyi kurgulayacaklar.

Dikkat Çalışması: Günümüz çocuklarının en büyük sorunu olan dikkat dağınıklığı konusunun üstünden geçmiş, alıştırmalar yapmış olacaklar. Konsantrasyon ve göz-el-beyin koordinasyonu alıştırmaları yapacak, beyinden okuma tekniğini öğrenecekler.

Hikayeler ile Liderlik: Liderlik doğuştan gelen bir karakter özelliği olarak algılansa da aslında öğrenilebilir tarafları olduğundan hareketle yapılandırılmış bir atölye.

Program dahilinde Yoga çalışması, “Beden Perküsyonu-Hareket, Ritim ve Müzik” atölyesi, müze gezisi, Çizgi Roman atölyesi de yer alıyor.

Yaz Okulu Tarihleri:

1-26 Temmuz 2013
Saat: 13.00-17.00