Spor alanı altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye mesleki yeterlikler kazandıracak eğitim ve öğretim olanağı sunulmuştur.

Yüzme – Türkiye Spor Yazarları Derneği

Suda yüzme ile ilgili eğitim ve öğretim etkinliklerini başarıyla tamamlayan her kursiyer: Su yüzeyinde ve içinde durması veya ilerlemesini sağlamak amacıyla yüzme çeşitlerinin teknik ve stillerini öğrenen ve uygulamalar yapabilen kişidir.

Modern Danslar (Bale) – Akatlar Kültür Merkezi

Bale ile ilgili eğitim ve öğretim etkinliklerini başarıyla tamamlayan her kursiyer: Ritmik hareketleri aktivitelerde kullanarak salon dans figürlerini uygun olarak yapabilen kişidir.

Jimnastik – Akatlar Kültür Merkezi

Jimnastik ile ilgili eğitim ve öğretim etkinliklerini başarıyla tamamlayan her kursiyer: Jimnastik, atletizm ve gösteri niteliklerini taşıyan, vücudun esnekliğine, çevikliğine dayalıçeşitli ritmik, artistik hareketlerden oluşan, bayanlar ve erkeklerin yaptığı aletli, aletsiz bir spor dalıdır.

Basketbol – İsmail Tarman İlköğretim Okulu

Basketbol ile ilgili eğitim ve öğretim etkinliklerini başarıyla tamamlayan her kursiyer: Oyun hareketlerini yapabilecek, topla oynayabilecek, hücum ve savunma oyunu yapabilecek, koordinasyon, psiko-motorik özelliklerin ve etkili iletişimin geliştirilmesini ulusal ve uluslararası basketbol oyun kurallarına uygun olarak yapabilen kişidir.

Voleybol – Şair Mehmet Emin Yurdakul İlköğretim Okulu

Voleybol ile ilgili eğitim ve öğretim etkinliklerini başarıyla tamamlayan her kursiyer: Oyun hareketlerini yapabilecek, topla oynayabilecek, hücum ve savunma oyunu yapabilecek, koordinasyon, psiko-motorik özelliklerin ve etkili iletişimin geliştirilmesini ulusal ve uluslararası voleybol oyun kurallarına uygun olarak yapabilen kişidir.

Futbol – Çilekli Spor Tesisleri

Futbol ile ilgili eğitim ve öğretim etkinliklerini başarıyla tamamlayan her kursiyer: Futbol branşında eğitimi tamamlayan kursiyerlerin; Oyun hareketlerini yapabilecek, topla oynayabilecek, hücum ve savunma oyunu yapabilecek, koordinasyon, psiko-motorik özelliklerin ve etkili iletişimin geliştirilmesini ulusal ve uluslararası futbol oyun kurallarına uygun olarak yapabilen kişidir.

Drama– Dikilitaş Semt Evi

Drama ile ilgili eğitim ve öğretim etkinliklerini başarıyla tamamlayan her kursiyer: Yaratıcılık, yaratıcı düşünce, yaratıcı düşüncenin gelişimi, yaratıcılığın gelişimini engelleyen faktörlerin, yaratıcılığın gelişmesinde eğitimcinin ve yetişkinlerin rolünün, drama ile ilgili kavramların, eğitimde dramanın, dramanın öneminin, özelliklerinin, yaratıcı dramanın yararlarının, yaratıcı drama lideri ve rolünün, dramada eğitim ortamı hazırlamanın tanıtıldığı, öğrenme materyalidir.

İngilizce– Dikilitaş Semt Evi, Akatlar Kültür Merkezi

İngilizce ile ilgili eğitim ve öğretim etkinliklerini başarıyla tamamlayan her kursiyer: Konuştuğu kişilerle basit düzeyde ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına bilinen günlük ifadeleri yabancı dilde dinleme, okuma, yazma, konuşma ve iletişim kurma bilgi ve becerisine sahip kişidir.

Gitar- Beşiktaş Gençlik Eğitim Merkezi

Gitar ile ilgili eğitim ve öğretim etkinliklerini başarıyla tamamlayan her kursiyer: Batı müziğinde klasik gitarı temel düzeyde, genel müzik teori ve tekniklerine uygun olarak çalabilen kişidir.

Tenis– Sporcular Parkı

Tenis ile ilgili eğitim ve öğretim etkinliklerini başarıyla tamamlayan her kursiyer: Oyun hareketlerini yapabilecek, koordinasyon ve esneklik sağlayabilecek, psiko-motorik özellikleri ulusal ve uluslar arası tenis eğitim ve yarışma kurallarına uygun olarak yapabilen kişidir.

Satranç – Beşiktaş Gençlik Eğitim Merkezi

Satranç ile ilgili eğitim ve öğretim etkinliklerini başarıyla tamamlayan her kursiyer: Satranç elemanlarını tanıyacaktır. Hamle türlerini uygulayabilecektir. Oyunu kurallarına göre oynayabilecektir.

Resim Akatlar Kültür Merkezi

Resim ile ilgili eğitim ve öğretim etkinliklerini başarıyla tamamlayan her kursiyer: Karakalem tekniği, pastel boya, sulu boya, yağlı boya alanında nitelikli insan yetiştirmek, bu alanla ilgili uygun ortam ve araç-gereçlerin seçimi, kullanım özellikleri hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmış bir programdır.