Çocuk Yemek Tarifleri

Asitli ve Gazlı İçeceklerin Çocuklara Zararları

Çocukların diş sağlığına ve sindirim sistemine zarar verebilen asitli ve gazlı içecekler, sağlıksız beslenme alışkanlığını da tetikleyerek, obeziteye yol açabiliyor.

Fosforik asit, şeker, aspartam ve kafein gibi maddeler içerebilen asitli içecekler, vücudun kalsiyum kullanma becerisinin de azalmasına yol açıyor. Kemik gelişiminin en yüksek düzeyde olduğu gelişim döneminde asitli içeceklerin tüketilmesi, iskelet sistemine ve kemiklere ciddi zararlar verebiliyor.

Asitli İçecekler Süt Dişlerine Zarar Veriyor

Çocukların diş çıkarma döneminde süt dişlerine zarar vererek çürüklere yol açan asitli ve gazlı içecekler, çocukların süt dişinin erimesine neden olabiliyor. Çocuklara hiçbir fayda sağlamayan bu içecekler yerine, çocuklara süt, taze sıkılmış meyve suları içirmek gerekiyor.Asitli içecekler

  • Aşırı Miktarda Şeker İçeren İçecekler Obeziteye Neden Oluyor

Asitli ve gazlı içecekler, yüksek miktarda şeker içeriyor. Bu durum çocuklar için hem obezite tehdidi hem de şeker hastalığının oluşumuna yol açabiliyor. Çocukların fazla miktarda asitli içecek tüketmesi, kalp rahatsızlıklarına da neden olabiliyor.

  • Aspartam İçeren Gazlı İçecekler Çocuk Sağlığını Tehdit Ediyor

Aspartam içeren gazlı ve asitli içecekler, çocuklarda duygusal bozukluklar başta olmak üzere, epilepsi ve diyabet gibi sorunlar oluşturabiliyor. Kanserojen etkisi de bulunan bu madde, çocukların sağlığını tehdit ediyor.

  • Kafein Tüketimi Çocuklar için Zararlı

Çocuklar için son derece zararlı olan aşırı kafein tüketimine neden olan asitli ve gazlı içecekler, kalp atışında ritim bozukluğu, duygu durum değişikliği, uykusuzluk, öfke nöbetleri gibi sorunlara yol açabiliyor.

Çocuk sağlığını tehdit eden asitli ve gazlı içeceklerin çocuklara hiçbir zaman içirilmemesi gerekiyor. Özellikle 13 yaşından önce içilen asitli içecekler, çocuklarda önemli sorunlara yol açabiliyor. Çocuklar için hiçbir faydası olmayan bu içeceklerin, ebeveynler tarafından da tüketilmemesi çocuklara örnek teşkil edeceği gibi, çocuklar için süt ve taze meyve sularını tercih etmek gerekiyor.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir