Çocuk Eğitimi

Açı Okulları

1998 yılından bu yana hizmet veren Açı Okulları, Levent’te anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde hizmet vermektedir.

Dünyadaki değişimleri iyi analiz edilmesi gerektiğine, bilginin gücüne ve evrensel değerlerin birleştiriciliğine inanan Açı Okulları, öğrencileri; dürüstlük, saygı, sorumluluk, üretkenlik, farkındalık ve hoşgörü kavramlarına bağlı olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.

İlerlemeci ve yenilikçi bir öğrenme topluluğu yaratmayı amaçlayan Açı Okulları; mutlu, farklılıkları olan, evrensel değişimleri benimsemiş, değişime uyum sağlayan ve onu yöneten bireyler olarak yetişmeleri için öğrencilere rehberlik etmektedir.

Anaokulu

Okul yaşantısında yalnızca akademik gelişimi değil, öğrencinin mutluluğunu, kendine bakışını ve başkalarıyla olumlu ilişkiler kurmasını destekleyen Açı Okulları, haftalık ve yıllık takvim çerçevsinde birçok öğrenim etkinliği düzenlemektedir. Sabahları planladıkları oyunlarla eğitime başlayan çocuklar, bahçe zamanı, el becerileri çalışmaları, sınıf içi etkinlikleri gibi çalışmalarla eğitimlerine devam etmektedir. Sınıfların yanı sıra, okul genelini kapsayan etkinliklere de katılan öğrencilere, sosyal gelişim açısından fırsat sunulmaktadır.

İlkokul ve Ortaokul

Açı Okulları, öğrencilerin derslerde edindikleri bilgileri yaşama taşımalarına olanak vermeyi ve öğrencileri evrensel değerlerle donatarak, bulundukları topluma katkıları olan bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğrencilere; spor, sanat, bilim gibi farklı alanlarda kulüp seçeneği sunulduğu gibi, öğrencilerin akademik donanımları yaşamlarına uygulamaları teşvik edilmektedir.

Üst düzey okur yazar, matematik, dünyayı anlama, İngilizce, fen bilimleri gibi alanlarda öğrencilerin birikim, potansiyel ve gereksinimleri doğrultusunda eğitim veren Açı Okulları, sınıf içi ve dışı öğretim ortamı ile öğrencilerin okul yaşamı ile günlük yaşamını şekillendirmektedir.

Lise

Açı Lisesi, bütün öğrencilerin Açı Diploma Programını bitirmesini zorunlu tuttuğu gibi, Açı Akademik Programı ve Açı Öğrenim Deneyimleri olarak adlandırılan bir dizi ders dışı öğrenim deneyimlerini birleştiren bir program sunmaktadır. Yatay ve dikey eksenlerin yanı sıra; sınıflar ve alt gruplar şeklinde iç içe geçmiş şekilde ilişkilendirilmiş bir yapıda eğitim veren Açı Okulları, öğrenci otonomisi ve öğrencinin öğrenmede sorunluluk almasını da teşvik etmektedir.

Açı Diploma Programı (ADP), akademik program (AAP) ve öğrenim deneyimleri (ALE) programından oluşan Açı Lisesi eğitimi, öğrencinin hem akademik açıdan hem de bireysel açıdan gelişmesini sağlamayı; akademik eğitimlerin yanı sıra; spor, sanat, müzik gibi alanlarda da öğrencilerin kendini geliştirebileceği bir ortam yaratmayı hedeflemektedir.

Müzik Okulları

University of West London’a bağlı olan London College of Music, uluslararası derecelendirme ve değerlendirme kuruluşudur. Açı Müzik Okulu, tüm bireysel çalışma yapılan alanlarda, London College of Music programını uygulamaktadır. Başlangıç seviyesinden, lisans ve yüksek lisans derecelerine dek uzanan sınav sistemiyle, öğrencilerin bilgi ve birikimlerinin de belirlenmesini sağlamaktadır.

Spor Okulu

Basketbol, eskrim, futbol, masa tenisi ve voleybol gibi spor dallarında eğitim vererek, öğrencilerin fiziksel gelişimlerine destek veren Açı Okulları, öğrencilerin ilgi alanlarını keşfetmelerini ve sporu yaşamlarına dahil etmelerini hedeflemektedir.

İletişim

İletişim

Açı Okulları – Sarıyer

Adres: Bahçeköy Valide Sultan Cad. Su Kemeri Mevkii No:2 34473Sarıyer / İstanbul

Telefon: +90 (212) 349 07 00

Faks: +90 (212) 226 34 88

E-posta:  highschool@acischools.k12.tr 


Açı Okulları – Levent

Adres: Konaklar Mah. Akağaç Sk. No:2 34330 4. Levent / İstanbul

Telefon: 90 (212) 280 91 91

Faks: 0 (212) 279 09 10

E-posta: levent.okuloncesi@acischools.k12.tr


Açı Okulları – Bahçeköy

Adres: Bahçeköy Valide Sultan Cad. Alay yolu No:2 34473 Sarıyer / İstanbul

Telefon: 0 (212) 349 41 03-04

Faks: 0 (212) 226 11 74

E-posta: bahcekoy.okuloncesi@acischools.k12.tr


Açı Okulları Kemerburgaz

Adres: Mithat Paşa Mah., Selanik Bulv. No: 194/A Kemerburgaz / Eyüp

Telefon: 0 (212) 349 45 50

Faks: 0 (212) 360 38 22


Açı Okulları Akatlar

Adres: Zeytinoğlu Cad. Yeşilay Sok. No:4-A 34335 Etiler / İstanbul

Telefon: 0 (212) 349 05 00

Faks: 0 (212) 352 02 14

E-posta: akatlar.ilkokul@acischools.k12.tr

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir