Çocuk Haberleri

MEB’den Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Kamu Spotu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla, okuma fişlerinde “Ali ekmek al, Ayşe sofra kur” gibi ifadelerin kaldırılacağına dair kamu spotu hazırlandı.Cinsiyet Eşitliği Projesi

Habertürk Gazetesi’nden Aykut Yılmaz’ın haberine göre, eğitim politikalarında yapılacak adımlarda toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda dikkat edilecek. MEB, 21 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi (ETCEP) kapsamında, bu konuda çalışma yapmaya karar verdi.

Okullarda kız ve erkek öğrenciler arasındaki cinsiyet eşitliğinin sağlanması adına, RTÜK tarafından onay alan bir kamu spotu hazırlandı. Eğitim sektöründeki cinsiyetçi politikaların önüne geçmeyi amaçlayan kamu spotunda, eski okul fişlerine atıfta bulunularak, “Ali top at, Ayşe topu tut.” “” Ali babana yardım et, Ayşe annene yardım et.” şeklindeki fişler değiştirilerek “Bunları yeniden yazmaya var mısın?” deniyor.

2 Yıl Boyunca 40 Okulda Uygulanacak

10 ilde ve 40 pilot okulda uygulanacak proje 24 ay sürecek. Bu süreçte 10 ders programı ve 80 ders kitabı elden geçirilecek. Toplumsal cinsiyet eşitliği müfredat içerisinde eritileceği gibi, bu konu ders olarak okutulmayacak.

1 Yorum

1 Yorum

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir