Kırmızı Balon, Aralık ve Ocak ayında KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi ile Akatlar Kültür Merkezi’nde çocuklarla buluşacak. Oyunun geçtiği ülkenin kraliçesi kendisini herkesten akıllı görür. Kraliçe; “Bu ülkenin en akıllısı benim” dese de halkı kraliçe ile aynı fikirde değildir.

Bu durum karşısında Kraliçe, halkını cezalandırmak için ışıkların yakılmasını yasaklayarak herkesin karanlıkta oturması emrini verir. Kraliçe verdiği emrin ardından kılık değiştirerek kimlerin emirlerine uyduğunu kimlerin uymadığını görmek için kasabaya gider. Bütün evlerde ışıkların kapalı olmasına karşın Nine ve Becerikli Dede’nin evinde ışıklar yanar. Kraliçe kimliğini açıklamadan bunun nedenini sorar. Akıllı Nine; “Biz akılsız emirlere uymayız” cevabını verir.

Bu cevaba çok kızan Kraliçe hayatı onlara zorlaştırmaya karar verir. Ancak ne yaparsa yapsın Akıllı Nine hem aklı hem de izleyici çocukların yardımı ile bu durumun üstesinden gelmeyi başarır. Kırmızı Balon çocuk tiyatrosu interaktif olarak sahnelenecek.

Yazan, yöneten: Nurdan Akkaş