Kırmızı Başlıklı Kız, Ocak ayında Profilo Kültür Merkezi Küçük Salon’da çocuklarla buluşacak. Arkadaşı Sincağ ile Kırmızı Başlıklı Kız oyunlar oynarken, annesi  kek dolu bir sepet ile yanlarında biter. Annesi Kırmızı Başlıklı Kız’a bu sepeti büyük annesine götürmesini söyler.

Kırmızı Başlıklı Kız ve sincap sepeti de alarak yola çıkarlar. Bu yolculuk esnasında ormanda gezen Kurt kekin kokusunu alır ve Kırmızı Başlıklı Kız ile sincabın takip etmeye başlar. Kırmızı Başlıklı Kız ve Sincap kurttan kurtulmak için Aslan Kral’dan yardım isterler. İki kafadar yolculuk esnasında Nöbetçi Tırtılla karşılaşırlar, Haylaz Kurdu aşarak zorlu yolculuklarını sürdürürler.Kırmızı Başlıklı Kız ve Sincap ormanda arkadaşlarıyla karşılaşırlar. Arkadaşlarından yardım alan Kırmızı Başlıklı Kız ile sincap, ormanda çıktıkları yolculuklarında sürprizlerle karşılaşırlar.

Kırmızı Başlıklık Kız ve sincabın yolu konuşan orman ile kesişir.Oyunda alışılmışın dışında kurdun anneanneyi yemez. Kırmızı Başlıklı Kız  çocuklara, sevginin hâkim olduğu bir tema işlemeyi amaçlıyor.

Sahneleyen: Tiyatro Mie
Uyarlayan: Salim Dörtcan
Müzik: Tuğrul Aray