Kültür Sanat

Minik kültür elçileri 600 öğrenciye ulaştı

2007-2008 eğitim öğretim döneminde Eti Çekül Kültür Elçileri Projesi kapsamında, kültürel miras eğitim programını tamamlayan Kuşadası Kültür Elçileri, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında 600 öğrenciye ulaştı. Yıl boyunca hem kendi okullarında, hem de farklı okullarda 14 sunum yapan Kuşadası Kültür Elçileri, arkadaşlarına doğal ve kültürel mirasın neden korunması gerektiğini anlattı.

Periyodik olarak komisyon toplantıları düzenleyen minik elçiler, aralarına yeni katılan arkadaşlarıyla birlikte çeşitli etkinlikler organize ediyor. Çekül gönüllü eğitmenlerinden Oğuz Kaygalak, Çekül Kuşadası temsilcili Ayşe Şerifoğlu, Çalıkuşu Evi sorumlusu Nuray Yurteri, Kuşadası Yerel Tarih Araştırmaları Dergisi’nden Şenol Eskin ve Ekodost Derneği temsilcilerinin de katıldığı son toplantı, restore edilerek açılışı yapılan Çalıkuşu Evi’nde yapıldı.

Kültür Elçileri, 14 okulda yaptıkları sunumları toplantıya katılanlarla heyecanla paylaştı. Aynı zamanda Kuşadası İlçe Öğrenci Meclisi üyesi olan Kültür Elçisi Beste Avcı da meclis toplantılarında, Kültür Elçileri projesini tanıtma çalışmaları yürüttüğünü söyledi. Avcı, meclise üye diğer okul temsilcileriyle yeni etkinlikler düzenleyecekleri haberini verdi. Toplantıda, kültürel miras eğitim çalışmalarının tanıtılmasının yanı sıra, Kuşadası’nın yerel değerlerini kapsayan ayrı bir sunum hazırlanmasına karar verildi.

Kültür Elçileri toplantıda, Kuşadası’nda yapılması planlanan “Kent Müzesi”nin yeriyle ilgili Belediye Başkanı’na bir dilekçe hazırladı. Dilekçede bir endüstri mirası olan TarişÂ Fabrikası ya da KESEV arazisinin değerlendirilmesi isteniyor. Kuşadası’nda doğal ve kültürel mirasının korunması, tanıtılması ile ilgili isteklerin ve bu konuda Kültür Elçileri’ne yansıyan şikâyetlerin de düzenli bir şekilde Belediye Başkanı’na rapor halinde sunulması toplantının gündem maddelerinden biriydi.

Eti Çekül Kültür Elçileri Projesi, 2008-2012 yılları arasında ETİ ve ÇEKÜL işbirliğiyle yürütülecek bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi.

Projenin amacı; uygarlıklar ülkesi Türkiye’nin kültürel ve doğal hazinelerinin değerini bilen, bu varlıkları koruma ve yaşatma sorumluluğuna sahip, bilinçli kuşaklar yetiştirmek. Ülke çapında yapılacak kültürel eğitim uygulamalarıyla, çocukların önce yaşadıkları kenti, sonra da ülkelerini tanımaları, kentlilik bilinci kazanmaları ve edindikleri bilgileri paylaşarak çoğaltmaları hedefleniyor.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir