İlk kez çocuklar için yapılan bir kayak ligi olma özelliğini taşıyan ISS İstanbul Gençler Kayak Ligi’nin üçüncü yarışı 18 Şubat’ta Uludağ’da yapılıyor.
ISS’in kayak sporuna ilgi duyan gençlere destek olmak amacıyla düzenlediği ISS İstanbul Gençler Kayak Ligi’nin üçüncü etabı 18 Şubat’ta Uludağ’da yapılacak. İlk yarışın 10 Ocak’ta, ikinci yarışın 23 Ocak’ta yapıldığı ligin son etabı ise 20 Mart’ta düzenlenecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden onaylı olan, beş kategoride düzenlenecek olan yarışlara 1990 yılında ve daha sonra doğmuş olan tüm çocuklar katılabiliyor. Uludağ’da düzenlenen ISS İstanbul Gençler Kayak Ligi’nin her kategorisindeki yarışmalarda alınan puanların toplamına göre dereceye giren ilk üç ilköğretim okuluna ve liseye kupa, kazanan sporculara da madalya ve sürpriz hediyeler veriliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden onaylı olan yarışma beş kategoride düzenleniyor.
Ana sponsorun ISS olduğu şampiyonada Alkoçlar Otelleri, Volvo, Johnson Diversey, Power FM, NTV Spor ve Sport Point Extreme de co-sponsor olarak yer alıyor. 20 Mart’ta son etabı düzenlenecek olan her bir yarıştan sonra ödül töreni yapılıyor.
Yarışmalar, yarışma tarihinden bir gün önce akşam 20:00’de yapılan Teknik Toplantı sonrası kararlaştırılan saatlerde başlıyor.
Gençler Teşvik Alp Disiplini Kayak Şampiyonası Yarışma Ortak Kuralları
Yarışma kurulu;
a) Yarışma müdürü,
b) Federasyon gözlemcisi,
c) Yarışma sekreteri,
d) Pist şefi,
e) ISS gözlemcisi,
f) Elektronik kronometre şefinden oluşur.
Yarışma müdürü;
Federasyon gözlemcisi, yarışma sekreteri ve pist şefi İl Müdürlüğü tarafından; baş hakem ve elektronik kronometre şefi merkez hakem kurulu tarafından atanır. Federasyon başkanı ve yönetim kurulu üyeleri yarışma kurulunun tabii üyeleridir. Federasyon veya merkez hakem kurulu gerekli gördüğü hallerde yarışma müdür yardımcısı, birden fazla hakem ve birden fazla pist şefi atayabilir. Yarışma kurulunun görev yetki ve sorumlukları;
a) İdari ve teknik açıdan yarışmanın tüm sorumluluğu yarışma kuruluna aittir,
b) Yarışma kurulu, hava ve pist durumuna göre yarışma pistinde, yarışma tarihinde, yarışma saatinde ve yarışmanın teknik koşullarında değişiklik yapabilir,
c) Her yarışmanın teknik sonuçları yarışma kurulu tarafından imzalanarak çoğaltılır, takım yöneticileri ve basına verilir,
d) Her yarışmanın ââYarışma Teknik Toplantısı” yarışma gününden bir gün önce saat 18.30’da yarışmaların yapılacağı kayak merkezinde yapılır. Bu toplantıya yarışma kurulu, he okulu temsilen bir idareci ve bir antrenör katılır,
e) Yarışmaların güvenliği ve sporcuların sağlığı açısından yarışmalarda teknik olarak yetersiz görülen sporcular yarışma kurulu kararı ile pist dışına alınır, f) Sporcuların çıkış numaralarının belirlenmesi yarışma kurulu tarafından yapılır,
g) Yarışma ile ilgili olarak yapılan yazılı itirazları değerlendirir ve sonuca bağlar.
Genel Hükümler;
1. Yarışma teknik toplantısında, sporcuların çıkış numaraları belirlendikten sonra herhangi bir değişiklik yapılamaz. Ancak, bu toplantıya geçerli mazereti sebebiyle yetişemeyen sporcuların çıkış numaraları, (toplantı başlamadan önce telefon, faks vs. araçlarla yarışma kuruluna iletilmesi halinde) yarışma kurulunca belirlenir. Bu durumda olan yarışmacının, çıkış numarası sonucuna itiraz hakkı yoktur.
2. Yarışlamalara katılacak sporcularda lisans mecburiyeti aranmamaktadır. Takımların kafile isim listelerinde, varsa sporcu lisans numaraları ve doğum tarihleri de gün-ay-yıl olarak belirtilecektir.
3. Yarışmalara katılacak sporcuların yarış ekipmanları tam ve kurallara uygun olmalıdır.
4. Yarışmalarda yıllık vizesi yapılmış hakemler görevlendirilecek olup, hakemler yarışma gününden bir gün önce yıllık vizesi yapılmış hakemlik lisansı ile birlikte hakem teknik toplantısında hazır bulunacaklardır. Söz konusu toplantıya katılmayıp, yarış günü saatinde kayak malzemeleri ile birlikte geçerli mazereti olmadan yarışma yerlerinde bulunmayan hakemler, yarışma kurulu tarafından yazılı olarak merkez hakem kuruluna bildirilir.
5. Bu talimatta ayrıntılı olarak açıklanmayan diğer yarışmalar için genel yarışma kuralları geçerli olacak ve olabilecek değişiklikler ayrıca bildirilecektir.
6. Yarışmalarla ilgili her türlü itirazlar, yarışmalar devam ederken veya yarışma sonuçları ilan edildikten sonra en geç bir saat içinde yazılı olarak yarışma kuruluna yapılır.
7. Yarışma kurulu yarışma takvimini değiştirme, yarışmaların tümünü veya bazılarını iptal etme ve yarışma içeriklerini değiştirme hakkına sahiptir.
Çeşitli Hükümler 1. İl müdürlüğünü Kayak İl Temsilcisi Yükümlülükleri;
a) Yarışma mahallinde gerekli her türlü güvenlik ve sağlık önlemini almak. Yarışmaların yapıldığı yerde, yarışma süresince ambulans, doktor ve sağlık personelini yarışma alanında hazır bulundurmak. Güvenlik güçlerine bilgi vererek yarışma alanında bulunmalarını sağlamak,
b) Yarışmaların yapılacağı pistlerin yarışma kurallarına uygun ve eksiksiz (kapı sopası, kapı bayrağı, kapı anahtarı, kapı boyası, göğüs numarası, elektronik kronometre için kablonun hazırlanması, güvenlik ağı, yarışma sonuçlarının ilan edileceği pano, çıkış ve varış alanına yeteri kadar çadır kurulması, şarjlı matkap v.b.) olarak hazırlanmasını sağlamak,
c) Yarışma için, yazıcısıyla beraber bilgisayar, gerekli kırtasiye malzemesi ile bu cihazları kullanacak personeli hazır bulundurmak,
d) Yarışmalara katılacak sporcular kesin kayıt işlemini teknik toplantı sonrasında yapacaklardır. Bu Talimatta yer almayan hükümler hakkında karar alma yetkisi İl Müdürlüğü Kayak il Temsilcisine aittir.
ISS Gençler Teşvik Alp Disiplini Kayak Şampiyonası Temel Kuralları
1- Alp Disiplini Yarışmaları; kar ve pist durumuna göre Büyük slalom âGS’/Slalom âSL’ olarak gerçekleşecektir.
2- Yarışlar 2 iniş olarak gerçekleşecektir. Puanlamalar 2 inişin toplam süresi üzerinden hesaplanacaktır. Diskalifiye olan sporcular puan değerlendirmesine alınmayacaktır.
3- Alp disiplini yarışmalarında erkekler ve bayanlar kategorileri;
Gençler: Erkekler ve Bayanlar
Çocuk II: Erkekler ve Bayanlar
Çocuk I: Erkekler ve Bayanlar
Minikler: Erkekler ve Bayanlar
Süper Minikler: Erkekler ve Bayanlar
4- Kategorilere göre yaş tespiti 2010 yılı için ;
Gençler Erkekler ve Bayanlar 1990 – 1994
Çocuk II Erkekler ve Bayanlar 1995 – 1996
Çocuk I Erkekler ve Bayanlar 1997 – 1998
Minikler Erkekler ve Bayanlar 1999 – 2000 ve 2001 doğumlular
Süper Minikler Erkekler ve Bayanlar 2002 ve üstü doğumlular
Takip eden her yıl için her kategoriye bir yaş eklenir.
5- Alt kategoride yarışan bir sporcu üst kategoride veya üst kategoride yarışan bir sporcu alt kategoride yarışamaz.
6- Alp disiplini yarışmalarında Okullar takım ve bireysel derecelendirmede aşağıdaki puanlama sistemi uygulanır.
1. = 100 Puan 11. = 24 Puan 21. = 10 Puan
2. = 80 Puan 12. = 22 Puan 22. = 9 Puan
3. = 60 Puan 13. = 20 Puan 33. = 8 Puan
4. = 50 Puan 14. = 18 Puan 24. = 7 Puan
5. = 45 Puan 15. = 16 Puan 25. = 6 Puan
6. = 40 Puan 16. = 15 Puan 26. = 5 Puan
7. = 36 Puan 17. = 14 Puan 27. = 4 Puan
8. = 32 Puan 18. = 13 Puan 28. = 3 Puan
9. = 29 Puan 19. = 12 Puan 29.= 2 Puan
10.= 26 Puan 20. = 11 Puan 30.= 1 Puan
(Puanların eşitliği halinde, her bir yarışmacı, Okul aynı puanı alır ve daha sonraki sıralama atlanır (iki kişi dördüncü ilan edilirse beşinci ilan edilemez).
7- Tüm yarışmalarda sporcuların kask takmaları zorunludur.
8- Çıkış numaralarının belirlenmesi teknik toplantı sonrası yapılacak kura ile belirlenecektir.
9- Alp disiplini yarışmalarında minik kategorisinde yarışacak sporcularımız için yaş gruplarını zorlayıcı olmayan pist şartları sağlanması için özen gösterilecektir.
10- Yarışlar tüm kategorilerde dört etap olarak 10 Ocak Pazar, 23 Ocak Cumartesi, 18 Şubat Perşembe ve 20 Mart Cumartesi tarihlerinde yapılacaktır.
11- Yarışmalarda her kategoride erkekler ve bayanlarda ilk üç dereceye giren sporculara madalya verilir.
12- İstanbul Şampiyonasında, her kategoride (erkekler + bayanlarda) yarışmalarda alınan puanların toplamına göre ilk üç dereceye giren Okullara Kupa verilir.
13- Talimatta belirtilmeyen konular ve yapılabilecek değişiklikler ile ilgili bilgiler yarışmalar öncesi Okullara bildirilecektir.