Kültür Sanat

Anıtkabir’den Selanik’e uzanan ‘Gönül Köprüsü’

Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı isbirliğiyle 2008 yılında hayata geçirilen “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında ilk yurtdısı gezisi gerçeklestirildi. Ankara’dan yola çıkan tren, İstanbul’dan da öğrenci alarak, 200 öğrenci ile Selanik’e ulastı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de, öğrencilerle yolculuk yaptı. Öğrenciler Selanik’te, Atatürk’ün doğduğu evi görme fırsatına sahip oldu.

Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı isbirliğinde gerçeklestirilen “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında ilk yurtdısı gezisi Selanik’e yapıldı. Selanik treni, 100 öğrencinin Anıtkabir ziyareti sonrası, Ankara Garı’ndan yola çıktı. İstanbul’da Sirkeci Garı’nda da 100 öğrenci alan tren, uğurlama töreninin ardından Atatürk’ün doğduğu yer olan Selanik’e doğru yola çıktı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta ve bir grup basın mensubu da yolculuk süresince öğrencilere eslik etti.

Gönül Köprüsü projesinin ilk yurtdısı gezisi kapsamında, hayatlarında ilk kez Selanik’i görme fırsatına sahip olan öğrenciler, Sirkeci Garı’ndaki uğurlama töreninde aileleri ve öğretmenleri ile vedalastılar. 9 Temmuz Cuma günü saat 20.00’da yola çıkan tren, sabaha karsı Selanik’e ulastı. Öğrenciler yol boyunca Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve basın mensupları ile sohbet edip, eğlenceli ve unutulmayacak bir yolculuk yaptılar.

“Öğrenciler için olduğu kadar, benim için de büyük bir deneyim”

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Selanik treninde öğrencilerle birlikte yolculuk ediyor olmaktan ötürü büyük bir mutluluk yasadığını belirterek, “Öğrencilerle Selanik’e gitme fikrini hemen kabul ettim. Çünkü bu yolculuk, öğrenciler için olduğu kadar, benim için de çok büyük bir deneyim oldu. Ayrıca yolculuğun Ankara’da baslaması ve Selanik’te bitmesi de çok manidar” dedi.

Turkcell olarak, böylesine genis katılımlı, büyük bir projeyi Milli Eğitim Bakanlığı ile isbirliği içinde üç senedir yürütüyor olmaktan ötürü de büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Ciliv, “Bu proje çocuklar arasında fırsat esitliği sağlayarak, çocukların gezerek ve görerek öğrenmelerine yardımcı oluyor. Proje sayesinde üç yılda 81 ilden 130 bini askın çocuğumuz birbirleriyle kardeslik ve sevgi bağları, gönül köprüleri kurdular. Geçen yıl gezilere katılan çocuklarımızın gözlerindeki ısıltıya yakından tanık olduk ve bu bizi motive etti. Bu yıl 20 bin çocuğumuzu daha Gönül Köprüsü ile farklı illere götürerek oralardaki arkadaslarıyla gönül bağları kurmalarını sağlıyoruz. Onların yeni deneyim kazanması demek, geleceğe olan
inançlarının, umutlarının güçlenmesi demek. Biz bu projeyi çok seviyoruz ve önümüzdeki yıllarda da gönülden desteklemeye devam edeceğiz ” dedi.

Tren gezisine katılamadığı için üzüntüsünü dile getiren Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise, “Gerçekten bu gezi öğrencilerimiz ve bizim için özel bir önem tasıyor. Selanik’i ve oradaki güzellikleri görme fırsatına ve orada yeni arkadaslıklar edinme sansına sahip olacaklar. Ülkemizin en özel projelerinden biri olarak gördüğüm “Gönül Köprüsü Projemizi” gelecek yıllarda da gelistirerek sürdürmeyi planlıyoruz. Biliyoruz ki birlik, beraberlik, kardeslik, sevgi duygularını gelistirmek, ancak böylesi bulusmalarla ve yakınlasmalarla mümkündür” dedi.

Gönül Köprüsü Selanik tren gezisine, İstanbul’dan 70, Ankara’dan 60, İzmir’den 40 ve Edirne’den 30 öğrenci katıldı.

Gönül Köprüsü Selanik Gezisi süresince, 200 öğrenci, öğretmenleri esliğinde basta Atatürk’ün doğduğu ev olmak üzere, Beyaz Kule, St. Dimitrios Bizans kilisesi, Galerius kemeri, Türk Hamamı, Rotanda Abidesi, fuar ve üniversite alanı gibi tarihi ve turistlik mekanları gezdiler.

23 Nisan’da Ankara’ya, 19 Mayıs’ta Samsun’a gezi düzenlendi

2008 yılında baslayan proje kapsamında bu yıl tam 20 bin öğrenci gezilere katılıyor. 23 Nisan’da 1.000 öğrencinin Anıtkabir ziyareti ile baslayan ve 19 Mayıs’ta 400 öğrencinin Samsun gezisi ile devam eden projenin üçüncü yıl gezileri, 02 Ağustos’a kadar sürecek.

Seyahatler uçak, tren ve otobüslerle gerçeklesecek

Uzun mesafe yolculuklar için uçakla ulasım yapılıyor. Gezi süresince her otobüste, trende ve uçakta öğrencilere eslik etmeleri amacıyla öğretmen ve okul yöneticileri bulunuyor. Öğretmenler, ağırlıklı olarak rehberlik, coğrafya ve tarih branslarından seçildi. Bu gezinin 3 günü İl Milli Eğitim Müdürlükleri’nin plan ve programı doğrultusunda oluyor. Geri kalan iki gün ise her öğrenciden sorumlu olan mihmandar aile tarafından programlanıyor.

Engelli öğrenciler de gezilere katılabiliyor

“Gönül Köprüsü” projesi kapsamında belirli bir kontenjan dahilinde engelli öğrenciler de
turlara katılıyor.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir