Bayer Diyabet Ürünleri ve Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği “Toplumda Çocuk Diyabeti Konusunda Farkındalık Oluşturma” amacıyla 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde çeşitli organizasyonlar düzenliyor.
24 Nisan Pazar günü Avrupa yakasında İstinye Park, Anadolu yakasında ise Paladium AVM’de kurulacak standlarda gün boyunca diyabetle ilgili bilgiler verilerek, Tip 1 diyabet belirtilerini anlatan broşürler paylaşılacak. Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği’nin yürüttüğü projeler yararına bağışta bulunmak isteyen gönüllülere ise bez bebekler hediye edilecek ve Bayer’in Kodlama Gerektirmez Teknolojisi ile üretilen Bayer Contour TS Kan Şekeri Takip Sistemi ile ücretsiz kan şekeri ölçümü yapılacak.
Bayer Diyabet Ürünleri ile Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği, etkinlik aracılığıyla, özellikle 12-13 yaş arasındaki çocuklarda sıklıkla görülen ve 7 gün 24 saat yakın takip gerektiren Tip 1 diyabet (şeker hastalığı) ile ilgili sosyal farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.Â
Tip 1 Diyabet Hakkında:
Tip 1 diyabet (şeker hastalığı) çocukluk çağının sık görülen kronik hastalıklarından bir tanesidir. Pankreasta bulunan insülin salgılayan hücrelerde otoimmünite ile (vücut kendi hücrelerini yabancı olarak algılıyor ve yok ediyor) hasar oluşuyor ve insülin üretimi sona eriyor. İnsülin vücutta olmadığında şeker seviyesi kanda yükseliyor, sonra da idrarla atılıyor. İdrarla glikoz atılmasına bağlı olarak, gecede dahil olmak üzere tuvalete sık gitme, fazla miktarda idrar yapma, sıvı kaybına bağlı susama ve kurumuş ağız, kuru cilt, halsizlik, kilo kaybı, görme bozuklukları, sinirlilik ve konsantrasyon güçlüğü hastalığın başlıca belirtileri arasında yeralıyor. Biraz daha ilerlemiş olgularda keton artışıyla kusma, karın ağrısı, ağızda aseton kokusu, zorlu nefes ve baygınlık hali görülebiliyor. Bu hastalığa sahip çocukların tedavisi için günde 4-5 kez insülin kullanması ve yapılacak insülin dozunun ayarlanması için 4-5 kez kan şekeri ölçümü yapılması gerekiyor.
Bayer Contour TS Hakkında:
Normal kan şekeri ölçüm cihazı kullanılarak yapılan test sonuçlarının doğru sonuç vermesi için, önce ölçüm cihazına bir Kod Stribi / Çipi veya Kod Numarasının girişi yapılarak kodlanması gerekir. (yani kalibre edilmesi gerekir). “Kodlamanın” her yeni test stribi kullanımında, örneğin yeni bir kutu test stribi satın alındığında yapılması doğru ölçüm için gerekir.
Bayer Kodlama Gerektirmez Teknolojisi ile üretilen Bayer Contour TS Kan Şekeri Takip Sistemi’nde ise kan şekeri okumalarında sıklıklar hatalara neden olan ve kullanıcı tarafından bazen unutulan manuel kodlama aşaması otomatik olarak cihaz tarafından yapılmaktadır. Bayer Kodlama Gerektirmez Teknolojisi yanı sıra diyabetlilerin, 8 saniyelik test süresi ve 250 test hafızasıyla en doğru sonuca ulaşmalarını sağlamaktadır. Tüm bu özellikleri ile diyabetlinin güveni artarken kodlama hatalarından oluşan hatalar aza indirgenmiş olur.