Kültür Sanat

Akgün Akova İle Çocuklar İçin Yaratıcılık Ve Fotoğraf Atölyesi

Neomarin Çocuk Kültür Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası’nda Akgün Akova’yı ikinci kez konuk ediyor. 31 Mart Cumartesi günü çocuklarla ilk kez bir araya gelen Akgün Akova, “Yolda Sevince Rastladım” temalı fotoğraf atölyesini aktif yaratımı hedefleyen bir “workshop” tasarımıyla sunmuştu. ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen Neomarin Pendik Alışveriş Merkezi Çocuk Kültür Merkezinde, fotoğraf sanatını çocuklara yaklaştırmayı hedef alan atölye, bu kez “Yüreğinin Kapısı Varsa Eğer” başlığıyla sunulacak.

Edebiyat yapıtları, ülkemizi dünyaya tanıtan beş bini aşkın fotoğrafı ve yüzlerce gezi yazısıyla yurtdışında da adından övgüyle söz edilen sanatçımız; sanatsal yaratım ile çocuk gelişimi arasındaki bağı doğru metotlarla kuvvetlendirmek, çocukları sosyal düzeyde kendilerini dolaysızca ifade eden bireylere dönüştürmek yönünde pek çok önemli çalışmaya da imza atmış. 21 Mart Cumartesi günü 13.30 – 15.00 saatleri arasında Akgün Akova’nın liderliğiyle gerçekleştirilecek olan atölye; fotoğraf sanatı yoluyla, çok boyutlu görme biçimlerini çocuk algısıyla tanıştıracak. Atölye aynı zamanda çağdaşlaşmış toplumların birincil yapıtaşı olarak kabul edilen “sentez” yeteneğini sanatı ve sanat yapıtını merkeze alarak geliştirmeye dayalı.

“Akgün Akova İle Yaratıcılık ve Fotoğraf Atölyesi”, Neomarin Pendik Alışveriş Merkezi’ni ziyaret ederek Çocuk Kültür Merkezi’nin farklı havasını solumak isteyen tüm çocuklara açık ve ücretsiz. Söz konusu yaratıcı saatler, GA Çocuk’un deneyimli ekibiyle de desteklenecek. Farklı dünyaların yüreklere değen kapıları Neomarin’de bir kez daha aralanacak. Görmek, görülmek ve göstermek arasındaki ilişkiyi mümkün olan en aktif biçimde kuran bir sanat dalı olarak fotoğrafa objektifin ardından bakmak isteyen tüm çocuklarımız davetlidir.

Yer: Neomarin Pendik Alışveriş Merkezi
Tarih: 21 Nisan 2012, Cumartesi
Saat: 13.30-15.00

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir