Kültür Sanat

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm dünya çocuklarına armağan ederek, her çocuğun eşit ve değerli olduğunun altını çizen ve sevgili çocuklarımızın bu ülkenin geleceği olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatan, yol gösterici Mustafa Kemal Atatürk’e şükran borçluyuz.

İnanıyoruz ki, tüm çocuklar; kız ya da erkek, ülkenin doğusunda ya da batısında doğmuş, köyde ya da şehirde yaşayan, ailesinin maddi durumu iyi veya kötü, fark etmeksizin, çağdaş dünyanın bir vatandaşı olarak yetişmeyi hak ediyor. Bu da ancak özgür ve çağdaş eğitimin bütün çocuklarımıza ulaşmasıyla mümkündür. En değerli varlığımız olan çocuklarımız, ancak eşit eğitim haklarına sahip oldukları zaman, aynı haklara sahip birer yetişkine dönüşebilir. İşte o zaman, sadece hak ettikleri iyi yaşam şartlarına erişmekle de kalmaz, el ele vererek bu ülkenin bağımsızlığını, birliğini ve beraberliğini en iyi şekilde savunurlar.

Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği olarak, tüm çocuklarımızın doğdukları andan itibaren eşit haklara sahip olduklarına inanıyor ve onlara vazgeçilmez hakları olan çağdaş eğitimi verebilmek, bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirebilmek için 84 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlarken, Atatürk’ün doksan iki yıl önce, çocuklarımızın yolunu aydınlatmak üzere yaktığı ateşin yanmaya devam etmesi için var gücümüzle çalışacağımıza ve tüm çocuklarımıza umut ışığı olmaya devam edeceğimize söz veriyoruz.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir