Kültür Sanat

400’ü Aşkın Çocuk Kapadokya’da Buluştu

Dünya Mirası Çevreci Eğitim Programı kapsamında yapılan gezide ilköğretim öğrencileri hem Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya hakkında bilgiler aldı hem de gezip gördükleri yerlerin fotoğraflarını çekti.

Kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2018’de elektronik sektörünün bir numaralı çevreci inovasyon şirketi olmayı hedefleyen Panasonic, UNESCO ile gerçekleştirdiği etkinlikte çocuklara Dünya Mirası listesinde yer alan bölgelerin korunma yollarını aşıladı. 2011 Haziran ayından beri işbirliği halinde olan Panasonic ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Dünya Mirası listesine alınmış bölgelerin korunması amacıyla tüm dünyada çeşitli projelere imza atıyor.

Nevşehirli çocuklar Dünya Mirası’nı öğrendi

Panasonic ile UNESCO’nun birlikte gerçekleştirdiği ve Panasonic’in ilköğretim öğrencilerine yönelik çevreci eğitim programı “Okulumuz Yeşil!”‘in kardeş projesi niteliğindeki Dünya Mirası Çevreci Eğitim Programı’nın bu yılki duraklarından biri 10 adet Dünya Mirası’na ev sahipliği yapan Türkiye oldu. Kapadokya’da yapılan etkinlik kapsamında Nevşehir ve çevre bölgelerden gelen 400’ü aşkın öğrenci Dünya Mirası hakkında genel bilgiler edindi ve gruplar halinde 1 saatlik eğitim aldı. Kapadokya’daki Zelve Açık Hava Müzesi’ni ziyaret eden çocuklar, gezip gördükleri yerlerde yaşadıklarını Panasonic Lumix fotoğraf makineleri ile kaydetme imkanı buldu.

Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Nevşehir Müze Müdürü Murat E. Gülyaz’ın da katıldığı gezide çocuklar ve basın mensupları benzersiz doğal güzellikler içerisinde eğlenceli ve bilgilendirici saatler yaşadı. Öğrenciler öğrendikleri bilgileri ve yaşadıkları eğlenceli deneyimi gezi sonrası yaptıkları sunumlarda aktardılar.

Gezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar şunları söyledi: “Ülkemiz birçok dünya mirasını barındırmasıyla oldukça şanslı bir konumda. Genç nesillerimizin bu değerleri tanıması ve korunmasına dair yapılanları öğrenmesine yönelik bu anlamlı projeye Panasonic olarak destek vermekten çok mutluyuz. Dünyamızın ender güzelliklerinin ve en önemlisi çevrenin korunması konusunda sergilediğimiz küresel seferberlik kapsamında yeni projeler düzenlemeyi sürdüreceğiz.”

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ise şunları söyledi: “Kapadokya, UNESCO tarihi miras listesinde yer alan, tarihi ipek yolu üzerinde birçok medeniyeti yaşamış, birçok medeniyete beşiklik yapmış bugün de bu işlevini yapmaya devam ediyor. Kapadokya, Tarihi geçmişi, kültürel değerleri, eşsiz doğa harikası peribacaları, yüzlerce çeşit endemik bitki çeşitliliği ile görülmesi ve korunması gereken, genç nesillere herkesin kendi dili ile anlatılması ve resmedilmesi, gönüllere ve kalplere nakşedilmesi gereken bir yurt köşesidir. Bu güzel yurt köşesinde gençlerimize, öğrencilerimize bu bilinci yerleştirme, kazandırma ve bölgemize görerek, dokunarak, hissederek sahip olma gayretini gösteren Panasonic firmasına ve firmanın değerli Genel Müdürü Ahmet Telatar’a teşekkürlerimi sunuyor, bu etkinliğin öncelikle zaten var olan Türk-Japon dostluğuna ve hem de dünya barışına zemin hazırlamasını diliyorum.”

Panasonic’in Okulumuz Yeşil! projesi sürüyor

Kapadokya’da bir araya gelen 400 çocuk dünya mirasının ne olduğu hakkında bilgi alırken Panasonic’in dünya çapında bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan “Okulumuz Yeşil!” (Eco Kids) eğitim programı kapsamında çevreyi korumanın yollarına dair de eğitim aldılar. Kapadokya gezisine katılan 400 öğrenciye programda öğrendikleri bilgileri kaydedebilecekleri “Çevreci Resimli Günlük”ler dağıtıldı. Öğrenciler, dolduracakları Çevreci Resimli Günlükler ile daha sonra Türkiye çapında yapılacak yarışmaya katılıp okullarını temsil edebilecek.

Kuruluşunun 100. yılına denk gelen 2018 itibarıyla elektronik sektöründe dünyanın bir numaralı çevreci inovasyon şirketi olmayı hedefleyen Panasonic’in Okulumuz Yeşil! projesinin Türkiye ayağı 2011 yılında başladı. Program kapsamında ilköğretim öğrencileri Panasonic’in temin ettiği eğlenceli materyaller aracılığıyla ilkim değişikliğine ve gezegenin korunma yollarına dair eğitimler alıyor. Okulumuz Yeşil! programının ikinci dönemi Balıkesir’deki 60 ilköğretim okulunda sürüyor. Panasonic, bu program aracılığıyla 2013 yılına kadar Türkiye’de toplamda 17.000 öğrenciye çevreyi ve gezegenin korunma yollarını öğretmiş olmayı hedefliyor.

Dünya Mirası’nı konu alan en büyük fotoğraf projesi de Panasonic ile yapılmıştı

Dünya Mirası’nın fotoğraflardan oluşan veri bankasını oluşturmayı hedefleyen OUR PLACE projesi kapsamında 20 fotoğrafçıdan oluşan uluslararası bir ekip dünyanın dört bir yanına yayılmış 900’ü aşkın Dünya Mirası alanını fotoğraflarla belgeliyor. Ekip LUMIX G Micro Sistem ve Dijital SLR fotoğraf makineleri de dahil olmak üzere proje boyunca Panasonic LUMIX ürünlerini kullanıyor.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir