Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’na Hazırlanıyor

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen “Portakal Çiçeği Karnavalı’nın 2.si, 12 Nisan 2014 tarihinde Adana’da başlıyor.

Portakal Çiçeği Karnavalı, geçtiğimiz yıl Adana’da büyük coşku ile karşılanmış, birçok etkinliğin yanında özellikle 15 bine yakın kişinin özel kostümleriyle katıldığı kortej büyük ilgi toplamıştı. Türkiye’nin birçok yerinden olduğu kadar yurtdışından da misafirlerini ağırlayan Adanalılar, bu yılki karnavalda da kentin değişik noktalarında etkinlikler düzenleyerek misafirperverliklerini bir kez daha göstermeye hazırlanıyor. Adanalılar, karnaval için herkesi 12 Nisan’da kentlerine davet ederek “Portakal çiçeği mevsiminde Adana’ya gelmelisiniz. Yılda sadece bir kez, en fazla 2 hafta sürecek bu coşkuyu kaçırmamak ve karnavalımıza katılmak için misafirimiz olun” diyor.

Portakal Çiçeği Karnavalı’nın fikir babası Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt “Bir sevgi hareketiyle” yola çıktıklarını ve bunu başardıklarını söylüyor. Bozkurt, portakal çiçeklerinin açtığı mevsimde Adana’yı şöyle anlatıyor: “Baharı müjdeleyen Nisan ayının ortalarına doğru çiçek açmaya ve tüm bir kenti etkisi altına almaya başlayan portakal ağaçları, büyülü kokusuyla insanı hemen etkisi alıverir, ruhunuz yıkanır, gençleşir ve arınırsınız.”

Etkinlikler Kortej Yürüyüşle Başlıyor

Bu yıl 2.si düzenlenecek olan karnavalın startı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi kortej yürüyüşü ile verilecek. 12 Nisan tarihinde Adana halkı başta olmak üzere Türkiye’nin 4 bir yanından korteje katılmak için gelenler, portakal çiçeklerinin o eşsiz kokuları eşliğinde yürüyüşlerini gerçekleştirecek. Adana halkı ile birlikte karnaval için kente gelen Sinema ve Ses Sanatçıları, Yerel ve Mülki idareciler, Motosiklet, Bisiklet, Klasik Otomobil Kulüpleri, Dans Okulları, Tiyatro Grupları, Spor Kulüpleri, Üniversiteler, Okullar, Jonglörler, Keçi Ayaklılar, Sokak Sanatçıları, Ressamlar ve STK’lar flama ve pankartlarıyla beyaz mendilleriyle kortejdeki yerlerini alacak. Rengarenk giysileri ve makyajları ile kortejde yer alacak grupların yanında hobi grupları da hünerlerini kortej yolu boyunca sergileyecekler.

Kortej yürüyüşünün ardından gerçekleştirilecek konserle, karnaval neşesi doruğa ulaşacak. Konser ile birlikte Adana’nın çeşitli yerlerinde karnaval etkinlikleri de başlamış olacak. Karnaval süresince; sokak gösterileri, dans gösterileri, üniversite müzik gruplarının konserleri, halk oyunları gösterileri, bando gösterileri spor müsabakaları ile bireysel sokak gösterileri de izlenebilecek. Ayrıca; Adanalılar ile birlikte karnavalın tüm coşkusunu yaşamak için Adana’ya gelenler, tarihi Taş Köprü üzerinde havaya bırakılacak dilek fenerleri ile tüm dünyaya barış ve sevgi mesajlarını yollayacaklar.

Şarkı Yarışması Yapılıyor

“Portakal Çiçeği Karnavalı”nın 2.sinde, karnaval ruhunu yansıtan şarkıyı belirlemek üzere bir yarışma düzenlendi. Karnavalın resmi şarkısı olacak eseri belirlemek için organize edilen yarışmaya, profesyonel ve amatör müzisyenler katıldı. Yarışmaya katılan eserler, Murat Hasarı, Kerem Cem ve Menajer Mustafa Elibol gibi müzik dünyasının önemli isimlerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek ve birinci olan şarkı belirlenecek. Belirlenecek bu şarkı, karnaval öncesinde ve karnaval sırasında tüm Adana sokaklarında, TV ve radyolar ile sosyal medyada çalınarak “sevgi ve dostluk” mesajı tüm Türkiye’ye yollanacak.