Anne Baba Okulu

Ağız ve Diş Sağlığı Çocukların Özgüvenini Etkiliyor

Çocukların ağız ve diş sağlığı, çocukların beslenme düzenini etkiliyor. Bunun yanı sıra, diş ve diş eti sorunları yaşayan çocukların kendine güveni azalabiliyor.

Çocuklarda ağız ve diş sağlığının çocukların hem fiziksel hem de sosyal gelişiminde etkili olduğunu söyleyen Hisar Intercontinental Hospital Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Enver Sümer, çocukların diş ve diş eti bakımlarının düzenli yapılmasının büyük öneme sahip olduğunu belirtti.Çocuklarda diş Sağlığı

Çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığını Korumak için Neler Yapılmalı?

Çocukların ağız ve diş bakımı için ebeveynlerin dikkat etmesi gereken noktalar hakkında bilgi veren Sümer, diş fırçalama alışkanlığı, tüketilen besinler ve içecekler konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  1. Çocukların dişlerinde yapışkan bir plaka oluşturarak dişlerin çürümesini engelleyen florürlü diş macunu ile günde iki kez diş fırçalama alışkanlığı kazanmasını sağlayın.
  2. Nişastalı ve şekerli gıda tüketiminde dikkatli olun. Çocukların bu gıdaları sık tüketmesi, diş çürüklerine neden olabileceği gibi, nişastalı ve şekerli gıdaların tüketiminden sonra, çocukların dişlerini fırçalamasını sağlayın.
  3. İçme sularının florürlü olduğundan emin olun. İçme sularının florür içermemesi durumunda, diş hekiminden günlük florür takviyeleri alın.
  4. Çocukların diş muayenelerini düzenli olarak yaptırın.Çocuklarda diş Sağlığı

Koruyucu Diş Hekimlerinden Yardım Almanın Yararları

Çocukların düzenli olarak diş hekimi tarafından kontrol edilmesi, çocukların ağız ve diş sağlığının korunmasına yardımcı olduğu gibi, dengeli ve çürük yapıcı olmayan beslenme alışkanlığına sahip olmasını da teşvik eder.

  1. Çocuklar koruyucu diş hekimi tedavisi ile düzenli dış fırçalama alışkanlığı kazanır.
  2. Diş ipi kullanma alışkanlığı kazanan çocuklarda, diş ve diş eti hastalıkları daha gaz görülür.
  3. Koruyucu diş hekimi kontrolleri ile çocuklarda diş sürtmeleri takip edilebilir.
  4. Çocukların fluorid uygulamalarından yararlanmasını sağlar.
  5. Dişlere zarar verebilen gıdaları tüketme alışkanlığını azaltarak, sağlıklı beslenme konusunda çocukları teşvik eder.

Ağız ve diş sağlığı çocukların fiziksel, sosyal ve psikolojik gelişimini etkileyebildiği gibi, diş problemleri yetişkinlik döneminde daha ciddi sorunlarla karşılaşılmasına yol açabiliyor. Bu nedenle, ebeveynlerin, çocukların diş sağlığına dikkat etmeleri ve diş hekimi uygulamalarını düzenli olarak yaptırmaları önem taşıyor.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir