Akmerkez Jokerland

Türkiye’nin ilklerine bir yenisi daha eklendi; Jokerland! Bu yıl kapılarını aralayan mekan, profesyonel ekibi ve konseptiyle kısa sürede, ebeveynlerin popüler mekanları arasına girmeyi başardı.

Akmerkez’de sadece oyuncak mağazası olarak bulunan Joker/Maxitoys, üç ay önce Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ile farklı bir projeye imza attı ve ortaya Jokerland çıktı.

Mekan, üç farklı konseptten oluşuyor; Joker Akademi, Joker Eğlence Parkı ve Joker/Maxitoys. Joker Akademi, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ile ortaklaşa yürüyen bir proje. Burası, ebeveynlerin çocuklarını güvenle bırakabileceği bir yer. Joker Eğlence Parkı’nda çocuklar, gemilerini, teknelerini yüzdürebiliyor, sanal bowling ile bilgisayara karşı kıyasıya yarışabiliyorlar. Joker/Maxitoys’da ise zengin ürün çeşidine sahip, çocukların yaş, ilgi ve becerilerine göre sınıflandırılan binlerce çeşit oyuncak bulunuyor.

Bu konsept; eğlence, akademi ve mağazanın bir arada olduğu tek yer. Akmerkez yiyecek katında bulunan mekan, çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de kaliteli ve eğlenceli zaman geçirebilmesini sağlıyor.

“Yetişkin bir insan nasıl eğlenecek?” şeklinde bir soru takılıyorsa aklınıza, hemen yanıtlayalım. Yolunuz bir gün Akmerkez’e düşerse mutlaka Jokerland’a uğrayın ve dosdoğru interaktif sinemaya girin deriz. Çocuğunuz veya sevdiğiniz bir arkadaşınız ile 3 boyutlu gözlüklerinizi takın, hareketli koltuklarınızda yarışmaya hazır olun! Yarışırken denizaltının gizemli dünyasındaki yolculuğa doyamayacaksınız. Kahraman Kookie ile okyanusun derinliklerini keşfedip, fotoğraflar çekeceksiniz. Bu sırada yüz simanızın düzgün olmasına dikkat edin, çünkü yarışma esnasında ansızın çekilen fotoğrafınız ile bu an ölümsüzleştiriliyor.

İnteraktif sinemanın tadını çıkaranlardan biri de Hakan Şükür’dü. 3 boyutlu yarışmada, hırçın atların üzerindeyken korsanlara karşı oğlu ile birlikte savaşmıştı.

Tabii ki en çok puanları toplayan minik aslan oğlu olmuştu.

Jokerland elbette bununla sınırlı değil. Joker ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri işbirliği ile kurulan Joker Akademi, ailelerin dilerlerse çocukları ile birlikte kaliteli zaman geçirebilmeleri, dilerlerse çocuklarını bırakabilecekleri yepyeni bir mekan.

Çocukların yaş gruplarına göre iki farklı bölüm bulunuyor. Oldukça hijyenik merkezde, malzemeler, eğitim programı, hedef yaş gruplarının gelişim özelliklerine göre Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından tasarlanıyor ve denetleniyor.

Çocuk, içeriye giriş yaptığında, dışarıya hiçbir şekilde çıkamıyor. Tuvalet ihtiyacının karşılanması için ise içerde tuvaletler bulunuyor. Bu arada hiçbir çocuk, içeriye yiyecekle giremiyor, buna şeker de dahil! Ebeveynlere verilen bir kartla ancak turnike geçişi yapılabiliyor. Çocukların ise turnikenin sağından, solundan, üstünden veya altından geçme imkanı yok.

Çocuklar içeriye girmeden önce Joker Akademi ve ebeveyn arasında bir sözleşme imzalanıyor. Bu sözleşmede, “Çocuğunuzun son 24 saatte herhangi bir rahatsızlığı oldu mu?”, “Günlük kullandığı ilaçlar var mı?” gibi sorular yer alıyor.

İçerde uygulanan aktiviteler de aynı şekilde Boğaziçi Üniversite öğretim üyeleri tarafından belirleniyor. Aylık belirlenen aktiviteler arasında ebeveyn, çocuğu için istediği etkinliği seçebiliyor.

Oyunlar arasında kesinlikle top havuzları bulunmuyor. JOKER/Maxitoys Oyuncak Kategori Yöneticisiyim Hasan Erendemir, “Hijyenik olmaması açısından, top havuzlarını bünyemizde barındırmıyoruz. Öğretim üyelerinin kararları da bu doğrultuda zaten” diyor.

Joker Eğlence Parkı, atari, sanal bowling oyunu, tekne ve araba yarışması gibi birçok alternatif oyun imkanı sunuyor. Bu arada “Kızlar Dünyası”nı da unutmamak gerek. Barbie kızlarından oluşan pembe dünyada kızlar, karaoke yarışması yapılabiliyor, diledikleri gibi şarkı söyleyebiliyorlar.