Alaaddin’in Sihirli Lambası’ndan yeni kütüphaneler çıktı

Samsun Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nin “Bilim’in Kardeşleri Tiyatroda” projesi ile ilköğretim öğrencilerinin kişisel ve sosyal gelişimine katkıda bulunabilmek için sahneye koyduğu çocuk oyunu dört yeni oyunla kütüphane sayısını artırıyor.

Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri’nin oluşturduğu tiyatro kulübünün 2010 yılında sahnelediği “Alaaddin’in Sihirli Lambası” oyunu ile ilköğretim çağındaki 7–12 yaş grubu çocukların tiyatroyu sevmesi ve kütüphanesiz okul kalmaması ana hedef.

Gösterilere gelen çocuklardan herhangi bir ücret alınmazken, misafirler giriş bedeli olarak 7–12 yaş grubu çocukların kişisel gelişimine katkıda bulunacak bir adet kitap getirmek zorunda. Toplanan kitaplar ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirleyeceği bir köy ilköğretim okuluna Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Kütüphanesi kurulacak. Bugüne kadar 128 aktiviteyle 13 binden fazla çocuk ve gencin geleceğini aydınlatmak için ışık olan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri (BİTG), yeni projeleriyle sahneye iyice alıştılar. Haziran 2010’da ilk oyunlarını sergileyen ekip, ikinci oyunlarını 19 Aralık Pazar Samsun AKM’de, üçüncü oyunlarını ise 25 Aralık Cumartesi Samsun CKM’de sahnelediler.

Ocak 2011’de BİTG ekibi Pazarlama Dönem Toplantısı’nda tüm Saha ve Pazarlama ekibine oyunu sergileyen, 5 Ocak 2011 tarihinde ise Yakın Doğu Üniversitesi’nde bu sefer Kuzey Kıbrıslı minik izleyicilerle buluşacak oyunla birlikte, kütüphane sayısı da beşe yükselecek.

Ankara Sanatolia Sanat Yönetmeni Turgay Yıldız’ın yazdığı “Alaaddin’in Sihirli Lambası” adlı çocuk oyununu sahneleyecek olan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, kendileri gibi gönüllü olan Samsun Devlet Opera ve Balesi Baş Rejisör-Mehmet Yılmaz’dan ve Yardımcı Yönetmen Vedat Kurtuluş Depe’den eğitimlerini aldılar.

Tiyatroya gitmemiş çocuk, kütüphanesiz okul bırakmayacaklar

Gönüllüler, 7–12 yaş arasındaki ilköğretim çocuklarının ücretsiz olarak izledikleri oyununu Samsun, Sivas, Tokat, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop illerinde sahnelemeyi ve beş bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Projenin sponsorluğunu ise Bilim İlaç üstlenmiş durumda.