Almanya Polisi Ebevynlere Facebook Uyarısı Yaptı

Almanya’nın Hagen kentinde, polisler ebeveynlere, çocuklarının fotoğraflarını Facebook’a yüklerken dikkatli olmaları uyarısında bulunarak, çocuk fotoğrafların kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabileceğinin altını çizdi.

Fotoğraflar “Herkese Açık” Paylaşılmamalı

Facebook sayfası üzerinden bir mesaj yayınlayan Hagen polis teşkilatı, Facebook’taki çocuk fotoğraflarının pedofiller tarafından kopyalanıp değiştirilebildiğine dikkat çekti. Bu nedenle, ebeveynlerin, çocukların fotoğraflarını “herkese açık” şekilde paylaşılmaması önerildi.

Polis tarafından gönderilen mesaj, Facebook’ta 200 binden fazla kişi tarafından paylaşıldı. Hagen Polisi Sözcüsü Hanki Ulrich ise yaptığı açıklamada, mesajın yaklaşık 12 milyondan fazla kişi tarafından görüldüğünü tahmin ettiklerini belirtti.

Başta çocuklarla ilgili yayınlar olmak üzere, internette paylaşılan her bilgi ve içeriğe dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Hangen Polisi, hiçbir verinin internetten yok olmayacağı ve gelişen teknoloji nedeniyle kötü niyetli kişilerin fotoğraf gibi verileri ele geçirmesinin kolaylaştığı belirtildi.

Ebeveynlerin, çocuklarına ait fotoğrafları yalnızca belirli kişilerle ya da arkadaşlarıyla paylaşmaları gerekiyor. Aynı şekilde, çocuklara ait Facebook hesaplarında da gizlilik ayarlarının kontrol edilmesi önem taşıyor.