Anne Karnında Bebekle Konuşmak

Anne karnında bebekle konuşmak bebekle iletişim kurmaya başlamanın en önemli yoludur. Bebeğinizle bağ kurmaya başlamak için beklemeyin, onunla konuşun.

Hamileliğin en inanılmaz kısımlarından biri, bebeğin ve annenin bağlanma zamanının gelmesidir. Hamileliğin son aşamalarında, bebeğiniz sesleri duymaya ve anlamaya başlar. Annenin sesi, bebeğin ilk duyduğu sestir. Annesinin sesini tanımak, bebeğin doğumdan sonra onu tanımasına ve onunla bağ kurmasına yardımcı olur. Yenidoğan, zaten annenin sesini tanıyarak rahat hissedebilir.

Hamilelik sırasında bebeğinizle konuşmak, ona güvenlik hissi verebilir ve hamilelik ipuçlarındayken stresi hafifletebilir. Konuşma ve dil gelişimine de yardımcı olabilir. Sesler duyan bebek kelimeleri anlamaya ve hatırlamaya başlayabilir. Bazen diğer diller arasındaki farkı bile kavrayabilirler.

Anne karnında bebekle konuşmak ebeveynler için de yararları olabilir. Bütün aile için bağların gelişmesini sağlar ve bebeğin de babasıyla da iletişim kurması için bir yol olur.

Bebek Ne Zaman Sesleri Duymaya Başlar?

Yaklaşık 14 hafta sonra bebeğiniz sesini duymaya başlayabilir. Yeni araştırmalar bebeklerin hamileliğin son 10 haftasında anne karnının içindeyken dili öğrenmeye başladıklarını ortaya koymaktadır. Yenidoğanlar, annelerinin anadili ile yabancı dilleri arasındaki farkı, doğduktan sadece birkaç saat sonra nlamaya başlarlar.

Ses stimülasyonu yoluyla bebeğinizle etkileşime geçmenin birçok yolu vardır. Bazı kişiler bebeğinin anne karnında müzik dinlemesi için karnına kulaklık takarlar, ancak bebeğinizin sesinizi duyması için çok daha iyi yollar vardır.

  • Ninniler veya en sevdiğiniz şarkıyı söyleyin.
  • Gazete okuyun ya da çocuklar için olan sesli kitapları dinletin.
  • Yalnızken ve sıkıldığınızda bebekle konuşun.
  • Markette dolaşırken, yiyecek alışverişi yaparken bebekle konuşun.

Anne Karnındayken Bebekle Konuşmanın Faydaları

Çocuğun İşitmesini Teşvik Etmeye Yardımcı Olur

Araştırmalar kulakların gelişiminin 25. haftada hamilelikte erken başladığını göstermiştir. Fetüs dış dünyaya erişemediğinden kötü görüşün aksine işitme duyusu geliştirilebilecek bir şeydir. Bu süre zarfında kulakların içinde büyümeye başlayan minik kıllar uyarılmak için dış dünyaya uyarlanır. Dikkatli bir ifadeyle, 60 desibelin üzerindeki sesler işitsel gelişimi engelleyebileceğinden bebeğinizi gürültülü bir ortama maruz bırakmaktan kaçının.

Sözlü İletişimin Geliştirilmesine Yardımcı Olur

Bir bebeğin sizin tarafınızdan sıkça kullanılan kelimeleri hatırlayabildiğini düşünmek inanılmaz olur mu? Bebek aşina olduğu bir şeyi daha kolay öğrenir. Bu şaşırtıcı değil çünkü herhangi bir dili öğrenmek çok fazla dinlemeyi gerektiriyor. Hatta farklı dillerdeki televizyon programlarını izleyebilir ve doğmadan önce bile çok dilli yapabilirsiniz.

Bebeğinizin Sizi Tanımasına Yardımcı Olur

Onlarla düzenli olarak iletişim kurmanız, onlarla umutlarınızı ve korkularınızı paylaşmanız gerekir ve onlar bunu dinler. Yapılan bir çalışma, bebeklerin annelerinin yaşadığı duyguları anlayabildiklerini gösterdi.

Bebekle Bağ Kurmaya Yardımcı Olur

Doğmamış bebeğe bağlanma herhangi bir kitaptan alabileceğiniz bir şey değildir. Her gün onunla konuşarak tecrübe etmeniz gereken bir şey. Konuşmak zaten sahip olduğunuz sevgiyi güçlendirecek ve zihinsel olarak sizi ebeveyn olmaya hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

Eşinizle İlişkinizi Güçlendirmeye Yardımcı Olur

Bebeğinizle konuşmak için sadece birkaç dakika harcamak, ilişki kurma alıştırması olabilir. Günlük yaşamlarıyla meşgul çiftler birbirleriyle zaman geçirebilirler.