Çocuk Bilim

Aslan

Ben, Afrika’da yaşıyorum. Soyum Balkanlar’da Kuzey Afrika’da ve Batı Asya’da çokça bulunuyordu ama artık daha çok Afrika’da bulunuyoruz. Aslan arkadaşlarımla toplu halde gezmeyi seviyorum. Etçil bir havyan olduğumdan zebraları, geyikleri, ceylanları bazen de mandaları avlayarak besleniyorum. Boyum, kuyruğumu ölçmezsek 1 metredir. Kuyruğumla birlikte 1 metre 70 cm oluyorum. Kilom 150 kg. Anne aslanlar hamileliği sonunda 5 yavruya kadar doğurabiliyorlar.
 

Biz; Afrika Bufalosu, Afrika Fili, Aslan, Leopar ve Siyah Afrika Gergedanı, Afrika'nın 5 büyük hayvanı olarak biliniriz.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı

Cicicee'ye katılın!

Cicicee'deki yeniliklerden haberdar olmak için abone olun.

Bize katıldığınız için

teşekkür ederiz.

Cicicee'ye katılın!

Cicicee'deki yeniliklerden haberdar olmak için abone olun.

Bize katıldığınız için

teşekkür ederiz.