Ataşehir Belediyesi 7. Geleneksel Maket Yarışması

Ataşehir Belediyesi, Çevre Haftası kapsamında, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik, “hayalimdeki maket” konulu Geleneksel Maket Yarışması bu yıl 7.kez düzenleniyor.

Son başvuru tarihi 6 Mayıs 2016 olarak belirlenen yarışmada; ilkokul ve ortaokul öğrencilerine çevre bilinci farkındalığı kazandırma ve geri dönüşümün önemini aşılanması hedefleniyor. Yarışmaya katılacak eserlerin; cam, kağıt, karton, plastik, kompozit, metal gibi ambalaj atıklarından yani geri dönüşümlü malzemeden yapılmış maketler olmaları gerekiyor.

Ataşehir’deki tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışmada; birinciye iPad, ikinciye bisiklet, üçüncüye klasik gitar verilecek. Mansiyon ödülü olarak ise öğrencilere spor malzemeleri ve taşınabilir şarj cihazı hediye edilecek.

Maket Yarışması Katılım Şartları

  • Yarışmaya her okul en fazla 3 eserle katılabilir.
  • Her eser en fazla 3’er kişiden oluşan öğrenci grupları ile yapılacaktır.
  • Eserlerin ölçüsü 1,5 m X 1,5 ölçülerinde yapılacaktır. (En fazla)
  • Kullanılacak malzemelerin geri dönüşüm malzemeleri (kağıt, karton, plastik, cam, kompozit, metal, cam vb. ambalaj atıkları)
  • Eserler belediye tarafından belirlenecek yere, okul tarafından getirilerek teslim edilecek ve belediyenin belirlediği tarihte Palladium AVM’de sergilenecektir.

Yarışma için son başvuru tarihi 6 Mayıs 2016 olarak belirlenmiştir. Eserlerin 6 Mayıs tarihine kadar teslim edilmelidir. Yarışma hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için www.atasehir.bel.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.