0 - 12 Ay Bebek Gelişimi

Ay Ay Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Ay ay bebek beslenmesi hakkında her şey burada. Bebeğinizin büyüme ve gelişme süreçlerine göre ay ay uygun besinlerin seçilmesi çok önemlidir. 

Size bağımlı ve muhtaç olan bebeğinizin, her şeyiyle kendine özgü özellikleri ve davranışları olacaktır ve dolayısıyla beslenme alışkanlıkları da kendine özgüdür. Bebeğinizin fiziksel, sosyal, algısal gelişimini için beslenme alışkanlıklarını ay ay bebeğinizin ihtiyaçlarına göre takip etmelisiniz.

1 yaş bebek beslenmesi

Ay Ay Bebek Beslenmesi Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler arasında bebeğin ilk altı ay boyunca yalnızca anne sütü ile beslenmesi, 6.aydan sonra ek besinlere geçiş yapması ve protein, vitamin, aminoasit bakımından zengin beslenmesi ve alerjen özelliği olan besinlerin ilk 3 yıl boyunca verilmemesi gibi noktalar yer alıyor.

Doğum sonrası ilk günlerde bebeği sık sık ve uygun teknikle beslemek gerekiyor. İlk 7-10 gün bebekte fizyolojik tartı kaybı dönemi olduğundan bebek doğduğu kilonun altına düşüyor. Özellikle havaların sıcak olduğu dönemlerde bebekte su kaybı da arttığından sık beslemek çok önemli.

15-20. günden sonra bebek kendi emme aralıklarını ve süresini kendi belirlemeye başlıyor. Bu dönemden sonra bebeği isteği doğrultusunda ama 3-4 saati geçmeyecek aralıklarla beslemek gerekiyor. Bebek büyüdükçe ve çene kasları da güçlendikçe daha uzun aralarda ve daha kısa sürede emip doyuyor.

Ay Ay Bebek Beslenme Tablosu

0-6 ay: Sadece anne sütü verilmelidir.

6. ay: Anne sütüne devam edilir. Yoğurt, meyve suyu, sebze suyu ve püresi, pekmez, Ģekersiz muhallebi (süt + pirinç unu) verilebilir. Besinlerin hazırlanmasında inek sütü küçük miktarlarda kullanılabilir.

7. ay: Anne sütüne devam edilir. Yoğurt, meyve suyu, sebze suyu, pekmez, pirinç unu, pirinç, yumurta sarısı (tam), et (balık, tavuk etleri ve kırmızı et), bitkisel yağlar, sebze, püre veya sebze çorbası verilebilir.

8. ay: Anne sütüne devam edilir. Yoğurt, meyve ve sebze suyu, et (balık, tavuk etleri ve kırmızı et), kuzu veya tavuk karaciğeri, bitkisel yağlar, iyi ezilmiş ev yemekleri (kıymalı ve sebzeli), tahıl, kırmızı mercimek, kuru fasulye, nohut ezmeleri verilebilir.

12. ay: Anne sütüne devam edilir. Yoğurt, meyve veya taze sıkılmış meyve suyu, sebze suyu, yumurta (tam) veya pastörize peynir verilebilir. Aile sofrasına oturtulup kendi deneyimlerine göre seçim (ev yemekleri, dolmalar, kıymalı sebze yemekleri, mercimek, tarhana, unlu ve yoğurtlu çorbalar, makarna, pilav vb.) yapılabilir.

1. aydan 12. aya kadar bebek beslenmesi ile ilgili bilmek istediğiniz her şey burada:

1 Aylık Bebek Beslenmesi

2 Aylık Bebek Beslenmesi

3 Aylık Bebek Beslenmesi

4 Aylık Bebek Beslenmesi

5 Aylık Bebek Beslenmesi

6 Aylık Bebek Beslenmesi

7 Aylık Bebek Beslenmesi

8 Aylık Bebek Beslenmesi

9 Aylık Bebek Beslenmesi

10 Aylık Bebek Beslenmesi

11 Aylık Bebek Beslenmesi

12 Aylık Bebek Beslenmesi

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir