Kültür Sanat

Bahçeşehir Bilim Müzesi

Çocuklarınız eğlenerek bilimi öğrensin.

Çocuk merak eder, merak ettiğini bilmek ister… İşte sizi çocukların ilk önce oyun olarak yaklaşacağı, müfredata uygun fizik, kimya, biyoloji, astronomi, matematik ve bilgisayar ağırlık 120 istasyondan oluşan, Bahçeşehir Bilim Müzesi'ne götürüyoruz. Bu müzeye gelen çocuklar istasyonları deneyerek önce eğleniyor, sonra öğreniyorlar.

Bahçeşehir Bilim Müzesi 2008 yılında fen ve teknoloji lisesi öğrencilerinin projelerinin bir araya getirilerek oluşturulduğu bir müze. Müfredatta gördükleri Arşimet vurgusu, Newton Beşiği'ni merak ederek çalışmalar yapan öğrenciler, projelerinin gittikçe büyümesiyle müzeye dönüşen istasyonlarda Planetaryum bile yapmışlar.

Türkiye'de ilk kez oluşturulan bilim müzesi farklı yaş gruplarına hitap ediyor, öğrenciler dokunarak, yaşayarak, deneyerek bilimle tanışıyorlar ve bilimi öğreniyorlar. Bahçeşehir Bilim Müzesi'nin amacı öğrencilerin bilime olan bakış açılarını değiştirerek, bilimin formüller ve problemlerden ibaret olmadığını aşılamak.

Müzeyi açıldığından bu yana 25 bin civarında farklı yaş gruplarından öğrencinin gezdiğini belirten Fen Bölüm Başkanı Gül Özgül Dinarlı, küçük yaş gruplarındaki öğrencilerin ilgilerinin görülmeye değer olduğunu belirterek, bu yaş gruplarının bilim konusunda büyüdüklerinde daha tecrübeli olduğuna değiniyor.

Müzenin kuruluşunda fikir ve proje olarak büyük katkı sağlayan öğrenciler durmadan çalışmalarına devam ediyor. 90 istasyonla başlayan çalışma şu anda 120 istasyona ulaşmış ve tamamen öğrenci-öğretim üyesi desteğiyle hızla büyüyor.

Bahçeşehir Bilim Müzesi'nde tam bir gezi 2 saat sürüyor. Müzede en çok ilgi çeken istasyonlar arasında ise kaldıran salıncak, 3 boyutlu görüntüler, yokuş yukarı çıkan silindir, teleskop ve Newton Beşiği yer alıyor.

10:00-16:00 saatleri arasında 3 TL giriş ücreti ödeyerek ziyaret edilebilen ve mutlaka her çocuğun görmesi gereken müzeye grup halinde gitmek isteyen öğrencilerin rehber desteği almak için mutlaka rezervasyon yaptırmaları gerekli.

Çocukları Bahçeşehir Bilim Müzesi'nde neler bekliyor?

Planetaryum (Gökevi) ve 3 Boyutlu Sinema: Bilim Müzesi'nde yer alan Planetaryum ve üç boyutlu sinema sisteminde; bilgisayarla yönlendirilen çoklu projeksiyon cihazı ve izleyenleri çevreleyen 360 derece görüntü bulunuyor. Böylece planetaryumun içine giren çocuklar, tek seferde güneş sistemini, evrendeki yerimizi, Samanyolu'nu ve diğer gök cisimlerini görebiliyor. Çocuklar, gezegenimizin görkemini, bazen bir sahra çölünün, bir girdabın, bazen küçücük bir DNA molekülünün ya da bir mikroçipin içine heyecanlı bir yolculuk yaparak keşfedebiliyorlar.

Gözlemevi: Bilim Müzesi'nde uzayı gözlemlemek için kurulan gözlemevinde öğrenciler teleskopla, Yıldız, Güneş, Uydu, Astroid, Kuyruklu Yıldız, Meteor, Metorit ve Tutulmayı gözlemleyebiliyorlar.

Öğrenme İstasyonları: Kuvvet, Basit Makineler, Sürtünme, Dairesel Hareket, Hız, G Kuvveti, Uçaklar Havada Nasıl Kalır?, Sıvılar, Renkler, Yansıma, Elektrostatik, Manyetizma, Dalga Hareketleri, Elektrik Akımı, Enerji, Einstein, 3 Boyutlu Görüntüler ve VR, Optik Yanılsama, Sayıların Gizemi, Pi Sayısı, Paskal Üçgeni, 3 Kenarlı Şekiller, Polyhedra & Geodesic Formlar, Parabol & Hiperbol, Simetri, Olasılık, Fraktaller, UV mikroskop, Teknolojik Gelişmeler.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir