Bahçeşehir Koleji 1. Çocuk Bienali

Bahçeşehir Koleji tarafından düzenlenen 1.Çocuk Bienali 25-29 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul Deniz Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

“Dünyayı Sevgi ve Hoşgörü Kurtaracak”

Dostoyevski’nin “Dünyayı güzellik kurtaracak” sözünden yola çıkarak, “Dünyayı sevgi ve hoşgörü kurtaracak” düşüncesini çocuklara aşılamayı amaçlayan 1. Çocuk Bienali kapsamında, çocuklar “sevgi” ve “hoşgörü” temalarını kullanarak, eserler üretecek.

1. Çocuk Bienali Etkinlikleri

Sanatın bireyler ve toplumlar üzerinde yarattığı iyileştirici etkiyi kullanarak, çocukların sanat disiplinleri ile erken yaşta tanışmasını hedefleyen Bahçeşehir Koleji 1. Çocuk Bienali kapsamında, çocuklar düşüncelerini ifade ederken sınırlandırmalardan kurtularak özgür ve özgür düşünme pratikleri geliştirmeyi amaçlayacak.

10-14 yaş aralığındaki çocukların farklı materyal, teknik ve sanatsal kavramları birleştirerek ürettikleri sevgi ve hoşgörü temalı eserler 1. Çocuk Bienali’nde sergilenecek.

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf ve Video Bölümü öğretim Görevlisi Jochen Proehl tarafından danışmanlığı yapılan Bahçeşehir Koleji 1. Çocuk Bienali’ne Türkiye’nin birçok bölgesinde yer alan Bahçeşehir Koleji yerleşkelerine gelen çocuklar katılabilecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Bahçeşehir Koleji 1. Çocuk Bienali 25-29 Nisan tarihleri arasında, 10-14 yaş aralığındaki tüm çocuklara açık olacak.