Sinema yazarı Banu Bozdemir’in. çocuklar için hazırladığı “Küçük Sinemacılar” kitabını referans alarak oluşturduğu sinema atölyesi, 20 Nisan'da Akademi İstanbul'da başlıyor.
9-14 yaş arası çocuklara yönelik "Küçük Sinemacılar Atölyesi"nde katılımcılar, film üretim süreçlerini tüm yönleriyle öğrenecek, kendi senaryolarını yazıp film çekecek.
Program, sinema tarihi ve sinemaya ilişkin temel kavramların aktarımı ile başlayacak. Çekim teknikleri konusunda bilgi sahibi olan çocuklar, bir senaryo yazarak anne babaları yardımıyla kendi filmlerini çekecek ve atölye bitiminde hep birlikte izleyecek.
Atölye, sinemayı seven, tanımak ve bilmek isteyen, sinemanın bir sihir olduğuna inanan ve aynı zamanda sihir dünyasının gerçek dünyaya acılan kapıları olduğunu bilmek isteyen, hatta ileride sinemacı olmayı düşünen tüm çocukların katılımını bekliyor.
İki gün süren atölyede dersler, 14.00-18.00 saatleri arasında, Akademi İstanbul'un Taksim'deki merkezinde gerçekleşiyor. Atölyenin katılım ücreti ise 400 TL
Atölyenin çağrı metni şöyle:
“Kuşkusuz sinema, hepimizin hayatında önemli bir yere sahip. Hayallerimizdeki her şeyin beyazperdede canlandığını görmek ise adeta bir sihirbazlık gösterisi… Sinema, 19. yüzyılın ortalarına doğru yedinci sanat olarak bulundu.
Bulunuşundan itibaren teknolojik gelişimleri de takip ederek insanları bir araya getiren bir seyirlik haline geldi. Lumiere Kardeşler’in seyircinin üzerine sürdüğü ilk trenin paniğinden sonra sinema, sürekli olarak farklı yolculuklara çıktı, çok yollar kat etti. 'Küçük Sinemacılar' ile sinema tarihine yolculuk yapmanın yanı sıra, kafamızdaki bir fikri senaryoya aktarmayı ve hayal ettiklerimizi bir film olarak nasıl çekeceğimizi de öğreniyoruz. Birlikte çıkacağımız bu keyifli yolculukta, sinemanın sadece beyazperdede gördüğünüz oyunculardan ibaret olmadığını, arkasında ses teknisyeninden, sanat grubuna kadar yüzlerce insanın çalıştığını, siz küçük dostlarımıza anlatmak istiyoruz. Bu atölye programı aynı zamanda sizlerin bu yolculuğu en iyi şekilde tamamlayarak, severek yapabileceğiniz başka mesleklerin de olduğunu göstermek amacıyla hazırlandı.
Hayallerinizi gerçekleştirebilmeniz için.. Haydi, bu büyülü dünyaya birlikte kocaman bir adım atalım.”
Akademi İstanbul iletişim: 0 (212) 243 62 22
Banu Bozdemir hakkında
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı.
Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, ‘Çevremi Seviyorum’ adı altında on tane ‘çevreci’, üç tane fantastik çevre temalı kitapları bulunuyor. Leylalı Haller yazarın ilk romanı. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com‘un editörü, beyazperde.com ve popüler sinema.com yazarı. Filmlere ve festivallere basın danışmanlığı yapıyor.