0 - 12 Ay Bebek Gelişimi

Bebeğinizi Kış Hastalıklarından Koruyun

Kış gelip havaların soğumasıyla beraber hastalık riski de artar ve ebeveynler bebeklerinin hastalanmasından endişe ederler.

Soğuk algınlığı, çeşitli virüslerin yol açtığı, üst solunum yollarına etki eden ve bebeklerde halsizlik, iştahsızlık, burun tıkanıklığı belirtileri gösteren, hafif seyirli bir hastalıktır.

Kış mevsiminde, kötü havalandırılan kalabalık ortamlarda daha çok zaman geçiren bebekler, burundaki mukozanın soğuması ve virüslerin hızla çoğalmasıyla, kolayca soğuk algınlığına yakalanabilirler.

bebeklerde kış hastalıkları

Bebeğinizi soğuk havalardan nasıl korumalısınız?

  • Emzirmek bebeği hastalıklardan korumak için en etkili yöntemdir. Anne sütü ile beslenen bebekler solunum yolu ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına daha seyrek yakalanır ve hastalığı daha hafif atlatırlar. Anne sütü yetersizse bebek, doktorun önerisiyle devam sütü ile beslenebilir.
  • Bebeğinizi soğuktan koruyabilmek için giyimine dikkat etmelisiniz. Özellikle başını sıcak tutmaya dikkat etmeli ve k kat kat pamuklu, yumuşak ve vücudu saran kıyafetler giydirmelisiniz. Aşırı giydirmek terlemesine sebep olacağından kolay üşütebilir. Aşırı giydirmekten de kaçınmalısınız.
  • Soğuk havalarda, bebeğinizin cildine kurumayı önleyecek nemlendiriciler ve bebek yağları sürmeyi deneyebilirsiniz.
  • Hastalıkların hava yoluyla bulaşabileceğini göz önünde bulundurarak bebeğinizi hastalarla temastan uzak tutmalısınız.
  • Bebeğinizin bulunduğu evin hiç bir odasında sigara içilmemelidir.
  • Bebeğinizi cereyanda bırakmamalı ve oda sıcaklığının 23-24 derece civarında olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi durumda bir kat daha giydirebilirsiniz.
  • Çok soğuk havalarda bebeğinizi dışarı çıkarmamalısınız. Bebeğinizi kışın güneşli havalarda dışarı çıkarırken kış koşullarını göz önünde bulundurarak giydirmelisiniz.

Gerekli önlemlerin alınması ve bebeğin bağışıklık sisteminin desteklenmesiyle hastalık riskini ortadan kaldırabilir, bebeğinizi kıştan koruyabilirsiniz.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir