Bebek Güneş Kremi Nasıl Olmalı?

Bebek güneş kremi

Bebek güneş kremi alırken dikkatli olun. Bebeğinizin hassas cildi özen istiyor. Bu sebeple güneş koruyucu seçerken özen gösterin. Bebekler için güneş kremi kaç faktör olmalı?

Yaz mevsimi yavaş yavaş etkisini hissettirmeye başlıyor. Bebeğinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak için küçük önlemler alın. Bebeğinizin hassas cildi, güneşten çok çabuk etkilenir. Özellikle ilk 6 ayında bebeğinizin doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmamasını sağlayın.

Sıcak havalarda bebeklerin güneşin zararlı etkilerinden korunması gerekiyor. Fakat güneş kremi kullanmak sakıncalı olabilir. Bunun için doğru seçimi yapmak gerekiyor. Uzmanlar bebeklerde yan etki oluşturabilecek güneş kremlerine karşı ebeveynleri uyarıyor.

Yaz aylarında bebekleri güneşin olumsuz etkilerinden korumak için güneş kremi kullanmada hatanın önüne geçin. Uzmanlar güneş koruyucuların bebekler üzerinde yan etkilere yol açabileceğini vurguluyor.

Bebeği güneşten koruma

Bebekler Güneşten Nasıl Korunur?

Bebeği Aşırı Sıcaklardan Koruyun

Güneş ışığı, güneşin en tepe noktasına ulaşmasından 2 saat önce ve 2 saat sonrasına kadar olan sürede en zararlı etkiyi gösteriyor. Bu saatler de 10-16 aralığıdır. Bu saatleri kapalı mekanlarda geçirmek önemli bir koruyucu önlem. Ayrıca güneş ışınları yeryüzüne bulutlu havalarda veya gölgede de ulaşıyor. Güneş yok diye bebeği sakınmazlık etmeyin.

10 – 16 saatleri arasında dışarı çıkmamaya özen gösterin. Bu saatler güneşin zararlı ışınlarının dik geldiği saatler olarak biliniyor. Eğer dışları çıkmanız gerekiyorsa, bebeğinize mutlaka şapka takın.

Yazın Bebekler Nasıl Giydirilmeli?

Güneşten korunmada giysilerin önemi büyük. Şu giysileri tercih edin: Sık dokunmuş, pamuklu kumaştan olan ve açık renk giysiler. Bu giysiler güneşten bebeğinizi koruyor. Geniş kenarlı şapkalar da kullanın. Böylece bebeğin yüzüne doğrudan güneş gelmez.

Koyu renkler, güneş ışınlarını çekme özelliğine sahiptir. Mevsimlik, açık renk kıyafetler giydirerek de bebeğinizi güneş ışınlarından koruyabilirsiniz.

Güneş Kremleri ve Koruyucu Kullanın

Güneş kremlerinin suya girdikten sonra etkisini kaybetmektedir. Eğer bebeğinizi denize soktuysanız, onu kuruladıktan sonra mutlaka güneş kremi sürme işlemini tekrar uygulayın.

Yaz aylarında, bebeğinizin sıvı tüketimini kontrol altına almalısınız. Terleme sebebiyle su kaybedeceği için bol sıvı tüketmesini sağlayın.

Son olarak, güneşin zararlı ışınlarının yanında, yararının olduğunu da unutmayın. Öğlen 4’ten sonra bebeğinizin fazla uzun sürmeyecek şekilde güneşlenmesini sağlayabilirsiniz.

Güneş Koruyucuları 1 Yaşından Önce Kullanmayın

Çinko oksit içeren güneş kremleri altı ay altındaki bebeklere uygulanabiliyor. Son araştırmalar bunu gösteriyor. Bunun için ürünün etiketinde içerikte Zn oxide ibaresini arayın. Fakat yine de garanti olması için 1 yaşından önce bebeğinizi güneşe çıkarmayın.

Güneş kremleri cilt alerjisine yol açabiliyor. Özellikle beklemiş kremler tehlikeli. Güneş kremini yalnızca bir sezon kulanın. Bir sonraki yıl için yeni krem alın. Eski kremi atın. Çünkü etkisi azalıyor. Yen kremi de önce deneyin. Bebeğin cildinde küçük bir yere sürün. Bebeğinizde alerjik bir reaksiyon oluştu mu bakın. Eğer ciltte kaşınma, kızarıklık gibi bir durumla karşılaşırsanız kremi kullanmayın. Bunun için doktordan tavsiye alın.

Şöyle yapın: Kremi bebeğin kolunda küçük bir yere sürün. Çok geniş bir alana sürmeyin. sürdüğünüz yerin üstüne yara bandı yapıştırın. Ertesi gün güneş çıkın ve yara bandını çıkarın. Eğer 15 dakikada içinde bir reaksiyon görmezseni kremi kullanın. Çünkü güvenli. Kremi sürdüğünüz yeri kontrol edin. Kızarıklık, şişlik ya da kaşıntı olmadı mı? Süper. O hade kremi güvenle kullanın.

Temmuz ve Ağustos aylarında, Türkiye genelinde sıcaklık artışı yaşandığından, bebeklerin güneşin zararlı etkileri ile karşı karşıya kalıyor. Derinin tek görevi iç organları korumak olmadığını gibi, aynı zamanda D vitamini sentezleme işlevi de bulunuyor. Güneş koruyucuları ise D vitamini sentezini engelleyebiliyor.

6 yaşından küçük bebeklerde güneş koruyucuların alerjik yan etkilere yol açabildiği gibi, güneş kremlerinin 1 yaşından önce kullanılmaması gerekiyor. Bebeklerde sık görülen alerjiler arasında yer alan güneş alerjisi, bebeğin yaz aylarında sağlık sorunları yaşamasına neden olabilir. 

Bebekler için güneş kremi

Bebekler İçin Güneş Koruyucu Kaç Faktör Olmalı?

1 yaşından büyük çocuklar için 30 faktör güneş kremlerinin yeterli oluyor. Fakat garanti etmek için güneş kremi seçerken, 50+ koruma faktörlü kremleri tercih edin. Koruyucu güneş kremi sürmeden bebeğinizi dışarı çıkarmama özen gösterin. Bebeklerin hassas cildine yönelik, anti-alerjik bebek güneş kremleri de mevcut. çocukların saat 10.00 ile 15.00 saatleri arasında güneşe çıkmamaları önem taşıyor. Cildi hassas olan çocuklar için güneşe maruz kalmanın koruyucu kullanılsa dahi zararlı olabiliyor. Çocukların şemsiye ve şapka kullanmasını da yaz aylarında büyük önem arz ediyor.

Bebekleri güneşin zararlı etkilerinden korumak için, güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dışarı çıkarmamak gerektiği gibi, bebeklerin alerjik reaksiyonlara maruz kalmaması için güneş koruyuculardan kaçınmak gerekiyor.

Güneş Kremi Nasıl Kullanılmalı?

Çoğu yetişkin plaja gittiğinde ya da sokağa çıkmadan hemen önce güneş kremi sürüyor. Bebeklere de böyle yapılıyor. Oysa güneş kreminin aktif olabilmesi için kremi önceden sürmelisiniz.

Bebeğiniz 30 dakikadan fazla güneşte kalacaksa güneş kremi sürün. Bebeği güneşe çıkarmadan 20-30 dakika önce kremi sürün. 80 dakikada bir de güneş kremini tazeleyin. Yani 80 dakikada bir yeniden krem sürün. Kremin bebeğin cildine zarar vermesine engel olun. Bunun için eve gelince bebeğin cildini güzelce yıkayın.