0 - 12 Ay Bebek Gelişimi

Bebek Masajının Önemi

Bebeğinize yapacağınız masajla onun bağışıklık sistemini güçlendirebilir, kemik gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca bebeğiniz sıklıkla ağlıyorsa, masaj sırasında gerçekleştireceğiniz ufak dokunuşlarla onun yatışmasını sağlayabilirsiniz.

Bebek Masajı

Aslında yıllardır annelerin bilmeden bebeklerine bebek masajı uyguladığını söylemek mümkün. Bebeğin gazını çıkarmasına yardımcı olmak için sırtına yaptığımız sıvazlama hareketleri, bebek masajına ve bebek masajının faydalarına verilebilecek en güzel örneklerden biridir.

Bebek masajı, bildiğimiz masaj uygulamalarından biraz daha farklı bir masaj olmakla birlikte bebeğiniz için oldukça faydalıdır.

Bebek masajına başlamadan önce, ellerinizin emiz olduğundan emin olun. Temiz olmayan ellerle bebek masajı uygulamak, bebeğinize bakteri geçişi sağlayarak sağlığını olumsuz yönde etkilemesinin yanı sora, hassas cildinin enfeksiyon kapmasına da neden olabilir.

Öncelikle bebeğinizi çıplak bir şekle sırt üstü yatırın. Bebeğinizi çıplak bir şekle birkaç dakika yatıracağınız için, bebek masajı uygulayacağınız odanın, bebeğinizin üşümeyeceği sıcaklıkta olmasına dikkat edin. Dairesel hareketlerle karın bölgesine hafif dokunuşlarla masaj uygulayın. Yürüne, alnına ve kafasına da aynı şekilde masaj yapabilirsiniz. Ardından bebeğinizi yüz üstü yatırıp aynı işlemi sırtı için de uygulayın. Karnına ve sırtına uygulayacağınız masaj ile, sindirim, boşaltım ve gaz problemlerinin giderilmesine yardımcı olarak bebeğinizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Eğer bebeğiniz masaj işlemi sırasında ağlama ve huzursuzlanmaya başladıysa, masajı bırakarak ertesi gün devam etmesiniz.

Son olarak, anne tarafından uygulanan bebek masajının, anne ile bebek arasında güçlü bir bağ oluşmasına katkı sağladığını ve bebeğe güven duygusu verdiğini unutmayın.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir