Bebek Valizi Hazırlama Rehberi

Bebek valizi hazırlama ebeveynlerin kabusu haline gelebiliyor. Tatilinizi panikle geçirmenize gerek yok. Sizin için mükemmel valizi hazırladık.

Öncelikle bebeğinizin seyahate hazır olup olmadığını doktora danışmalısınız. Havayolu şirketlerinin bu konudaki gereklilikleri de fark edebiliyor. Bazıları iki günlükten itibaren bebek yolcu kabul ederken bazıları en az iki haftalık olmasını istiyor. Tabii önemli olan bebek için güvenli olması. Doktorunuza muhakkak danışın.

Bebek Valizi Hazırlama

Uzun mesafeli uçuşlarda yanınıza muhakkak taşınabilir puset alın. Bu puset hayatınızı kurtaracak. Hem bebeği taşımak için ideal, hem de bebeği görevlilerin yönlendirdiği yere güvenli şekilde koyabilmek için gerekli. Kısa mesafeli uçuşlarda tercih sizin.

Bebeğiniz için özel bir valiz edinin. Bu valiz kolay erişilebilir özellikte olsun. Çünkü dilediğiniz zaman her şey elinizin altında olmalı. Çok gözlü valizler sizin için ideal. Yanınıza asla fazla eşya almayın. Özellikle özel araçla gitmiyorsanız kesinlikle yükten kaçınmalısınız. Özel araçla seyahat ediyorsanız esnek davranabilirsiniz.

Bebeğinizi taşımak için kullandığınız bir apart varsa (ana kucağı gibi) onu muhakkak yanınıza alın. Hem elleriniz boşta olacağı için rahat edersiniz hem de rahatça yürüyebilirsiniz.

Yanınıza bebek bezi ve mendil alın ama bunları abartmayın. Bu ürünleri bulabileceğiniz bir yere gidiyorsanız sadece birkaç günlük bile alabilirsiniz. Ama ulaşamayacağınız bir yere gidiyorsanız ihtiyacınız kadar alın.

Bebeğiniz henüz emzirme çağındaysa onun için gerekli malzemeleri çantaya yerleştirin. Ve asla dışarıda bebeğinizi emzirmekten çekinmeyin. Bu onun ihtiyacı. Kendinizi rahat hissedecek şekilde konumlanın ve bebeğinizi doyurun.

Artık çoğu restoranda bebek sandalyesi bulunuyor. Fakat bulunmayabileceğini göz önünde bulundurarak yanınıza puset alabilirsiniz ya da restorana telefon edip öğrenebilirsiniz.

1 yaşından küçük bebekler oyuncakları ayırt edemeyebilir. Onlar için boş bir şişe ya da saç tokası da oyuncak olabiliyor. Fakat siz yine de yanınıza onu oyalayacak bir şeyler alın. Fakat yine abartıdan kaçınız.

Denize ya da havuza girecekseniz muhakkak güneş koruyu krem, mayo, simit gibi eşyaları yanınıza alın. Fakat bebeğinizi güneşten sakınmanızda fayda var.

Çamaşır mı?

Yanınıza yeterince giysi, iç çamaşırı, ayakkabı, çorap vs. almayı unutmayacağınızı düşünüyoruz. Peki bunları yıkamanız gerekirse? Kısa süreli yolculuklarda bu sorun olmayabilir ama eğer uzun süreli bir yolculuksa yanınıza bebeğinizin giysilerini yıkarken kullandığınız bebek için uygun deterjanı almakta fayda var. Hemen yıkar ve kurutursunuz. Yepyeni kıyafetlerle yola devam edersiniz.

Eğer arabayla seyahat ediyorsanız bebek için araba koltuğunuz olmalı. Sürekli kucakta durmak onları yorar, sizi de yorar. Hem de uyumak istediklerinde, ki uyurlar, rahat edebilirler.

Yanınıza bebek küveti taşımanıza çok da gerekli olmayabilir. Bebeğinizi sürekli yıkamaktan vazgeçin. Gerekli ölçüde temiz tutmanız yeterli olur. Üstelik kaldığınız yerdeki küvet de iş görür.

Bebeğinizin yemek ihtiyacını göz önünde bulundurarak gerekli malzemeleri (biberon, kaşık, tabak, yemek vs.) yanınıza alın. Sütten kesildiyse zaten sizinle yiyecektir. Fakat yine de kaşık vs. alabilirsiniz. Alıştığı şekilde yemesi hoşuna gidecektir.

Uluslararası seyahatlerde pasaportu, yurt içi seyahatlere ise kimlik belgesini yanınıza almayı unutmayın.

Minik güzelliğe ailesiyle keyifli yolculuklar diliyoruz.