Bebekler dondurma yiyebilir mi sorusu özellikle yaz aylarında küçük çocuğu olan ebeveynlerin sıkça sorduğu soruların başında gelir. Dondurma bebeğin sağlığına doğrudan zarar vermeyen bir gıda olsa da dondurmanın türüne , miktarına ve bebeğe yedirilme şekline dikkat edilmelidir.
Sıcakların etkisini göstermesiyle dondurmalar dolaplardaki yerlerini almaya başladı. Özellikle çocukların vazgeçilmez gıdalarının başında gelen dondurma, yıllardır annelerin kara listesinde hastalık sebebi olarak birinciliği kimselere bırakmıyor.
Bebekler Dondurma Yiyebilir Mi?
Çikolatalı, çilekli, fıstıklı, vişneli derken en az küçükler kadar büyüklerin de hayır diyemediği rengarenk dondurmalar, özellikle yaz mevsiminde bolca tükettiğimiz gıda maddelerinden biri haline geliyor. Süt, salep, şeker, bitkisel yağlar, çikolata, kakao ve çeşitli meyve aromaları gibi ana besin maddelerinden oluşan dondurmanın besin değeri açısından oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz.
1 yaşını geçmiş bebeklerinize günde 1 kereyi geçmeyecek şekilde 1-2 küçük top dondurmayı gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Dondurma bu şekilde tüketildiği takdirde bebeğinizin solunum ve sindirim organlarını olumsuz etkilemez.
Bebeklere Dondurma Verirken Nelere Dikkat Edilmeli?
Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husus ön plana çıkıyor. O da dondurmanın üretim ve saklama koşullarının nasıl olduğu.
Çabuk bozulma özelliğine sahip süt ve süt ürünleri bebeklerin sağlığı için tehdit oluşturmaktadır. Bebeğinize yedireceğiniz dondurmayı seçerken UHT, sterilize ya da pastörize sütten üretilmiş olduğuna ve doğru saklama koşullarında muhafaza edilip edilmediğine dikkat etmelisiniz. Bu standartlar dışında kalan dondurmaların çeşitli enfeksiyonlara ve salgınlara neden olarak bebeğinizin sağlığını olumsuz yönde etkileyeceğini unutmamalısınız.
Doktorunuza da danışarak, üretim ve saklama koşullarına dikkat ettiğiniz, uygun miktarda tükettiğinden emin olduğunuz takdirde dondurma, onların hayatında masum ve vazgeçilmez gıdalardan biri olmaya devam edecektir.