Bebek

Bebekler Kışın Nasıl Giydirilmeli?

Kış aylarında bebekleri soğuk algınlığı, grip, kuru öksürük gibi sorunlardan korumak için kıyafet seçimine dikkat etmek gerekir. Bebeği terletmeyecek ve üşümesine neden olmayacak giysilerin seçilmesi, bebek sağlığı açısından önemlidir.

Bebeklerin soğuk havalarda nasıl giydirildiği, bebeğin hastalıklardan korunması açısından önemlidir. Yenidoğan bebeklerin soğuk havalarda dışarı çıkarılmaması önemlidir. Yenidoğanların vücut sıcaklığını korumak daha zor olduğu için, bebeklerin dış mekanda uzun süre kalmaması gerekir. Bununla birlikte 6 aydan küçük bebeklerin bulunduğu ortamın ısı değerinin sık değişmemesi de önemlidir. İdeal sıcaklıktaki alanlardan çok sıcak ya da soğuk alanlara geçiş bebeğin hasta olmasına neden olabilir.

bebekler kışın nasıl Giydirilmeli?

Kış Aylarında Bebekler için Kıyafet Seçimi

  1. Bebeklere kış aylarında olduğu gibi yaz aylarında da sadece pamuktan yapılmış kıyafetler giydirilmelidir. Polyester gibi maddelerden yapılmış kıyafetler, bebeğin terlemesi durumunda aşırı bakteri oluşumuna neden olarak, bebeğin cildinin zarar görmesine neden olabilir. Bu nedenle ipek ya da pamuk dışındaki maddeleri içeren kıyafetleri tercih etmemek gerekir.
  2. Bebekler için birkaç parçadan oluşan kıyafetlerin tercih edilmesi önemlidir. Hırka, ceket gibi tulum üstüne giydirilebilecek kıyafetleri tercih etmek, ortam sıcaklığı değiştiğinde, bebeğin terlemesini önlemeye yardımcı olur. Bebeklerin iç mekanda terledikten sonra dış mekana çıkmaları, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riskini artırır.
  3. Kış aylarında bebeklerin kıyafetlerini değiştirirken, yeni kıyafetleri ısıtmak da önemlidir. Bebeğin vücut ısısından düşük sıcaklığa sahip kıyafetler, bebeğin hasta olmasına neden olabilir.
  4. Bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamak ve kıyafet seçimini buna göre belirlemek önemlidir. Bu nedenle bebeğin ateşinin ölçülmesi pratik bir yoldur. Bebeğin vücut sıcaklığının 36 ile 37,2 arasındaki değerlerde olması normaldir. Ancak bu değerlerin altı ya da üstü bebeğin üşüdüğü ya da terlediği anlamına gelir.
  5. Bebek terlediyse, kıyafetlerini geciktirmeden değiştirmek gerekir. Terli kıyafetleri çıkararak, daha ince temiz kıyafetler giydirilmelidir.
  6. Büyüme sürecinde, bebeklerin metabolizması uyurken daha hızlı çalışır. Bu nedenle bebekleri kalın giydirmek uyurken terlemelerine neden olabilir. Bebeğin üstünün çok fazla örtülmemesi ve uyuduğu odanın ısının 24 derece civarında olması gerekir.

Kış aylarında bebeğin hasta olmasını önlemek için kıyafet seçiminin yanı sıra, bebeğin bulunduğu odaların belirli aralıklarla havalandırılmasına da dikkat edilmelidir.

1 Yorum

1 Yorum

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir