Anadili öğrenmek anne karnındayken başlar. Sesler bebeğe, anne karnındaki sıvıdan yansıyarak ulaşır. Sözcükler net olarak bebeğe ulaşmaz. Vurgu ve tonlama şeklinde bebek tarafından algılanır.
Bebeklerin konuşmayı öğrenmeleri birçok aşamanın sonucunda gerçekleşir. Doğduklarında 4-6 ay sürecinde, ağlama, homurdanma ve iç çekme ile ses çıkarırlar. 7-8 ay sürecinde, hecelemeye ve şarkı söyler gibi sesler çıkarmaya başlarlar. Bir yıldan sonra kelime öğrenmeye ve bu kelimeleri arka arkaya koyarak cümleler oluşturmaya ve böylece konuşmaya başlarlar.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.