Bebek

Bebeklerde Boy Kilo Tablosu

Bebeklerde boy ve kilo değerleri bebeğin fiziksel sağlığı açısından belirleyici bir etkiye sahip olabilir.

Bebeğin boy ya da kilosunun normal kabul edilen değerlerin çok altında ya da çok üstünde olması; gelişim bozukluğu, obezite ya da gelişme geriliği gibi sorunlardan kaynaklanabilir.

Her bebek, sahip olduğu kalıtsal özelliklere, gebelik dönemine, doğum anına ve beslenmeye bağlı olarak gelişim gösterir.

Ebeveynleri ortalama boy ve kilo değerlerinin dışında olan bir bebeğin de, normal kabul edilen değerlerin dışında olması normaldir.

Ancak bebeğin erken doğması, anne karnında yeterince beslenememesi ya da doğumdan sonra yetersiz beslenmesi bebeklerde gelişim geriliğine neden olabilir.Boyumuzun Uzaması için Neler Yapmalıyız

Bebek gelişimi bozuklukları konusunda, bebeklerde en sık görülen sorun gelişim geriliğidir. Erken dönemde daha etkili tedavi edilebilen gelişim geriliği gibi sorunları geç olmadan fark edebilmek için bebeğin 0-36 aylık dönemdeki boy kilo oranının yakından takip edilmesi önemlidir.

0-3 yaş bebeklerdeki Boy Kilo Tablosu şöyledir:

boy kilo oranı

Bebeğin bu değerlerin dışına çıkması genellikle ciddi bir sorun yaratmaz. Ancak örneğin 12 aylık bir bebeğin ortalama ağırlık yaklaşık 8 kg olmasın karşın, 5 kiloda olması ciddi bir problemdir.

Aynı şekilde boy kısalığının da normal değerlerin çok altında olması durumunda, doktora başvurulması şarttır.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir