Genellikle rota virüsünün neden olduğu bir göz rahatsızlığı olan “dans eden göz sendromu” 4 aylık ile 4 yaş arası çocuklarda görülebiliyor.
“Dans eden göz sendromu”, gözün ani ve hızlı hareketlerle, farklı yönlere, istemsizce hareket etmesi olarak tanımlanabilir. Gözlerin hızlı bir şekilde, dikey ya da yatay, art arda hareket etmesine “opsoklonus” adı verilir.
Opsoklonus aralıklarla ya da ataklar halinde yaşanabilir. Göz kapakları kapalıyken de opsoklonus atağı yaşanabildiğinden bebeğiniz uyurken de bu göz hareketlerini yaşayabilir. Bazı hastalarda, uyku esnasında hareketlerin durduğu da gözlemlenmiştir.
Rota virüsünün tedavisinde öncelikli olarak hastanın bol sıvı tüketmesine özen gösterilmelidir. Bebeğin vücudundaki sıvı kaybının dengelenmesi ile düzelmeye başlayan rota virüsü hastalığının tedavisinde, kortizon ve kemoterapi ilaçları kullanılmaktadır. Hijyen kurallarına uymak, dezenfekte edilmiş su tüketmek, meyve ve sebzeleri bol su ile yıkamak gibi basit önlemler alarak rota virüsünden korunmak mümkün.
“Dans eden göz sendromu” başka rahatsızlıklara bağlı olarak da gelişebilmektedir. “Dans eden göz sendromu”na neden olan hastalığın tedavisinden sonra bebeklerin göz sağlığı da eski haline dönmektedir.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.