Bebek

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Geçirilir?

Bebeklerde gaz sancısı, genellikle 2-3 haftadan itibaren başlayıp, üçüncü aya kadar devam ediyor. Bebeğin huzursuz olmasını ve uyku düzeninin bozulmasına ortam hazırlayan gaz sancısını geçirmek için ebeveynlerin bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor.

Gaz sancısı, bebeklerin sürekli ağlamasına ve huzursuz davranmasına neden olduğu gibi, bebeğin gazının çıkarılması normale dönmesini sağlar. Bebekte karın şişliği ve kramplara yol açabilen gaz, bebeğin hava yutması ya da anne sütünü hazmedememesi nedeniyle oluşur.

Bebekte Gaz Sancısı Nasıl Geçirilir?

Bebekte gaz oluşmaması için, emzirme ya da biberonla besleme pozisyonuna dikkat edilmelidir. Emzirme sırasında bebeğin mümkün olduğunca dik pozisyonda olması önemlidir. Bebeğin başının midesinden daha yukarıda tutulması, gazın ağız yoluyla boşalmasını sağlar.

Bebek biberonla beslenirken de dik tutulmalıdır. Bunun yanı sıra, biberon ağızlığı fazla hava alıyorsa, gaz oluşmasına yol açabilir. Bu durumda, biberonu ya da ağızlığı değiştirmek gereklidir.

Gaz Sancısını Gidermek için Neler Yapılmalıdır?

Bebeğin gaz sancısını gidermenin en etkili yollarından biri bebeğin geğirmesini sağlamaktadır. Bununla birlikte, bebeğin sırtı ovalanarak da gaz çıkarması ve sancıdan kurtulması sağlanabilir.Bebeğin Gazını Çıkarma

  1. Bebeğinizi omzunuza alarak, dik pozisyonda sırtına yavaşça vurun ya da kucağınıza yüzükoyun yatırarak sırtını sıvazlayın.
  2. Bebeğin bacaklarını elinizle tutarak, bisiklete biniyormuş gibi çevirin.
  3. Bebek yeni yemek yediyse, bir süre yüzükoyun yatmasını sağlayın. Bu sırada bebeği sürekli kontrol etmeniz gerektiğini unutmayın.
  4. Çok fazla gazı olan ve bu nedenle huzursuz olan bebekler için anason ve dereotu çayı kullanılabilir. Uzun süre geçmeyen gaz sancısına karşı, gaz ilaçları da kullanılabilir. Ancak doğal yöntemler bebeğin zarar görmemesini sağlar. Bu nedenle bitki çaylarını tercih edebilirsiniz.

Her bebekte görülen gaz sancısının, bebeğin huzursuz olmasına yol açmasını engellemek için bebeğin beslenme pozisyonuna ve beslendikten sonra yatırılma şekline dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir