0 - 12 Ay Bebek Gelişimi

Bebeklerde Grip ve Nezle

Bebeklerde grip ve nezle en sık görülen hastalıklardan biri olan olduğu gibi, iştahsızlık, yüksek ateş, uykuya dalmada zorluğa yol açabiliyor.

Bebeklerde Grip ve Nezle

Uzmanlar, bebeklerde görülen grip ve nezlenin önüne geçebilmek için en iyi yöntemin, anne sütü ile beslenme olduğunu belirtiyor.

Yapılan araştırmalara göre, ilk altı ay boyunca anne sütü ile beslenen bebeklerde; bronşit, grip, alerji gibi sorunlara daha az rastlanıyor. Bununla birlikte, her bebek, 1 yaşına gelene kadar ortalama 2-3 kere grip ya da nezle oluyor.

Bebeğin doğru bakımı ve bebeklerde beslenme düzeni, bu hastalıkları ne kadar sürede atlatacağı konusunda belirleyici oluyor.

Bebekleri Gribe Karşı Koruma Yolları

Bebeklerde görülen grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıkların temel sebebi, bağışıklık sisteminin zayıf olmasıdır. Bu durum da, anne sütü ile doğrudan ilintilidir. Dolayısıyla, bebekleri hastalıklardan koruyabilmek için, anne sütü ile beslemeye özen gösterilmelidir.Bebeklerde Grip

Annenin yeterli ve nitelikli süt oluşturabilmesi için, beslenme düzenine dikkat etmesi ve yeterli dinlenmesi son derece önemlidir. Yeterli miktarda anne sütü alamayan bebekler, hem bebeklik ve çocukluk döneminde, hem de yetişkinlik döneminde, daha sık hastalanabilir. Bu nedenle, bebeğin en az ilk 6 ay yalnızca anne sütü ile beslenmesine; ilk 6 aylık dönemden sonra ise anne sütünün yanında ek besinler tüketmesine dikkat edilmelidir.

Bebeklerde soğuk algınlığı gibi hastalıkların görülmemesi için ise bebeğin vücut ısısını korumaya yönelik önlemler alınmalıdır. Bebek banyodan çıktıktan sonra, uzun süre bekletilmemeli, odası ve bulunduğu alanlar daima yeterli sıcaklıkta olmalıdır. Bebeğin çok fazla terlemesi ya da üşümesi hasta olma riskini artırır . 

Bebek Ne Zaman Grip İlacı Alabilir?

Bebeklere kontrolsüz bir şekilde ilaç vermek, ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu nedenle, bebeğin kardeşinin ya da başka bir bebeğin ilaçlarını kullanması oldukça tehlikelidir. Bebeğin tedavisinin doğru yapılabilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için, bebeğe özel ilaç tedavisi uygulanmalıdır.

Bebeklerde Uzun Süre Geçmeyen Nezle

Bebeklerde, bağışıklık sistemine bağlı olarak grip ve nezle gibi hastalıklar bir haftadan uzun sürebilir. Bebeğin öksürük, ateş, huzursuzluk, burun akıntısı gibi sorunlarının bir haftadan uzun süre devam etmesi durumunda geciktirmeden doktora başvurulmalıdır. Özellikle yüksek ateşe yol açabilen grip ve nezle gibi hastalıklarda, bebeğin tedavisinin kontrollü bir şekilde yapılması oldukça önemlidir.

Bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirebilmek ve hastalıklara yakalanma riskini en aza indirmek için, beslenme düzenine ve bebeğin fazla sıcak ya da soğuk ortamlarda uzun süre bulunmamasına dikkat edilmelidir.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir