Bebeklerde isilik
Bebeklerde isilik, özellikle aşırı sıcak havalarda, fazla terlemeye bağlı olarak, ter bezi kanallarının tıkanması sonucu ortaya çıkar. Bebeklerde isilik tedavisi nasıl olmalı? Bu sorun özellikle yaz aylarında sıklıkla görülüyor. Bebeğinizin hassas cildini isilikten korumak için uygulayacağınız basit yöntemler mevcut.
Bebeklerde isilik özellikle 0-6 aylık dönemde sık görülür. Bebeğinizin hassas cildini isilikten korumak için bebeğin bezini değiştirken ve bakımını yaparken özen göstermeniz gerekir.
Vücutta küçük kırmızı kabarcıklar şeklinde karşımıza çıkan isiliği 2’ye ayırmak mümkündür. Bunlardan biri, küçük su baloncuklarıdır. Diğeri ise, su toplayan kırmızı bir görüntü yaratan ve oldukça fazla kaşınma hissi veren isiliktir.
Bebeklerde isilik ter bezleri kanallarının tıkanması sonucu baş gösteren bir rahatsızlıktır. İsilik, ter bezleri kanallarının tıkanması sonucu baş gösteren bir rahatsızlıktır. Sık terleyen bebeklerin ter bezleri kanalları tıkanır ve bebek cildinde renk değişimlerini takiben isilik meydana gelir. Genellikle bebeklerin boyun ve omuz bölgelerinde görülmesine karşın vücudun başka bölgelerinde de ortaya çıkabilir. Peki bebeklerde isilik tedavisi nasıl yapılır?
Aşırı sıcaklar, bebeğin mevsime göre kalın giydirilmesi, ateşle sonuçlanan hastalıklar, bebeğin yeterince yıkanmaması ve aşırı terleme, bebeklerde isiliğin başlıca nedenleri arasındadır. Vücuttaki ter gözeneklerinin tıkanması, ter salgısının deri altından çıkmasını engeller ve bunun sonuncunda da isilik meydana gelir.
Eğer bebeğiniz isiliği hafif derece geçiriyorsa, hastalığın kendiliğinden geçmesi söz konusu olabilir. Bu süreçte iyileşmeyi hızlandırmak için bebeğinizi sık sık yıkamalı, nemlendirici bebek kremleri ile kullanmalısınız. Ancak bebeğinizin cildi iltihaplanmışsa, kaşıntıyı gidermek için hafif kortizonlu kremler uygulanmalıdır.
İsilik, boyun, göbek ve omzun yanı sıra bebeklerde genellikle popo bölgesinde yoğun olarak kendini gösterir.
İsilik döküntüleri, açık renkte olabileceği gibi koyu kırmızı renkte de olabilir. Vücudun isilikli olan bölgesinde küçük kabarcıklar meydana gelir. Bu kabarcıkların tipi, ter bezlerinin tıkanış şiddetine göre değişiklik gösterir. Kabarcıklar genellikle kaşıntısız ve ağrısız olur.
Bebeğinizin isilik geçirmesini önlemek için;
Son olarak, bebek cildinin hassas olduğunu asla unutmayın ve reçetesiz tedaviden kaçının. Bebeğinizin cilt rahatsızlığının tedavisinde mutlaka uzman bir doktora başvurun.
Hafif dereceli isiliklere herhangi bir tedavisi uygulanmasına gerek yoktur. Bu isilikler, bebeğin serin tutulması, nemlendirici krem kullanılması ve ılık suyla duş aldırılması sonucu kendiliğinden yok olur. Ancak isilik, vücutta iltihap meydana getirdiğiyse doktora başvurmak şarttır. Doktorun vereceği hafif kortizonlu kremler, isiliği yok edecektir.
Bulaşıcı bir özelliği olmayan isilik, hayati bir tehlikeye de yol açmaz. Ancak oluşan kabarcıklar, enfeksiyon kapabilir ve bu durum başka deri hastalıklarının oluşmasına sebep olabilir. Bu nedenle, tedavisi ihmal edilmemelidir.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.