Bebek

Bebeklerde Mevsimsel Alerji Belirtileri

Bebeklerde mevsimsel alerji belirtileri burun tıkanıklığı ve akıntısı ile öksürük nöbetleri ile ortaya çıkar. Bebeklerde mevsimsel alerjisinin şiddetli olması durumunda burunda tıkanıklık oluşarak baş ağrısı ve sinüzit gibi sorunlara görülebilir.

Bebeklerde Mevsimsel Alerji Nasıl Anlaşılır?

Bebeklerde mevsimsel alerji belirtileri genellikle ilkbahar aylarında ortaya çıkar. İlkbahar aylarında polenlerin etrafa saçılması alerjik nezleyi tetikleyen nedenlerin başında gelir. Mevsimsel alerjiyi soğuk algınlığı ile karıştırmamaya dikkat edilmesi önemlidir. Mevsimsel alerji polen, hayvan tüyü, sigara dumanı gibi alanlarda daha sık yaşanır. Bebekteki burun tıkanıklığı, hapşırma ya da öksürme gibi şikayetlerin hangi durumlarda şiddetlendiğini takip etmek bu açıdan önemlidir.

bebeklerde mevsimsel alerji

Bebeklerde Mevsim Alerjisi Belirtileri

Alerji belirtileri bebeğin yaşına ve alerji türüne bağlı olarak bazı değişiklikler göstermekle birlikte şöyledir:

  1. Hapşırma,
  2. Burun akıntısı,
  3. Öksürük,
  4. Huzursuzluk ve huysuzlanma,
  5. Açık havada öksürük veya hapşırma nöbetleri

Mevsimsel alerji, yüksek ateş ya da halsizlik gibi belirtilere neden olmaz. Bebeğin alerjisinin hangi durumlarda arttığını takip ederek alerjiye neden olan maddeyi tespit etmek önemlidir. Bebeklerde ilkbahar alerjisinin şiddetli belirtilerle ortaya çıkması bebeğin beslenme ve uyku düzenini olumsuz etkileyebilir. Alerji tedavisi için bebeğe alerji testi yapılması ve uygun tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekir.  

Diğer yandan bebeklerin cildi erişkinlerden çok daha hassastır. Kullanılan temizlik malzemesine bağlı kolaylıkla alerjik reaksiyon gelişebilir. Bu nedenle bebek giysileri ayrı yıkanmalı, güneşte kurutulmalı ve tersten ütülenmelidir. İlk alınan giysiler, yıkandıktan sonra kullanılmalıdır. Giysiler yıkanırken sadece bebek giysileri için olan temizleyici ürünler kullanılmalıdır. Yıkama sırasında ağartıcı, yumuşatıcı ve leke çıkartıcı ürünler kullanılmamalıdır. Giysiler saklanırken naftalin ve güve ilacı kesinlikle kullanılmamalıdır.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir