0 - 12 Ay Bebek Gelişimi

Bebeklerde Sık Görülen Cilt Problemleri

Bebeklerde sık görülen cilt problemleri nelerdir? Bebeklerin cildi son derece hassas olduğundan, hava değişimleri, genetik faktörler ya da yanlış bakım nedeniyle bebeklerde cilt problemleri görülebiliyor. Bebeklerde en sık görülen cilt problemleri arasında milia, eritema toksikum, isilik ve pişik yer alıyor.

Bebeklerde Sık Görülen Cilt Problemleri

Bebeklerde, doğumdan bir ay sonrasına kadar cilt gelişimi devam ettiği gibi, başlangıçta nötral olan cilt, asidik tarafa kaymaya başlar. Bu dönemde bebeklerde cilt döküntüleri kepeklenme şeklinde gerçekleşebildiği gibi, zaman içerisinde bu durum kendiliğinden geçer.

Bebeklerde Pişik Sorunu

Bebeklerde en sık görülen cilt sorunlarından biri olan pişik, kaşıntı ve kızarıklığa yol açarak, cildin tahriş olmasına neden olur. Özellikle sıcak havalarda daha sık görülen pişik, bebeklerin huysuzlaşmasına ve uyku düzenlerinin bozulmasına yol açabilir. Pişik oluşumunu önlemek için bebeklerin altını değiştirirken, iyice havalandırılması ve sıcak havalarda bebeklerin altının daha sık değiştirilmesi önem taşıyor.

Bebeklerde İsilik Sorunu

Cildi hassas olan bebeklerde çok sık görülen isilik, sıcak havalarda daha fazla tekrarlamaktadır. İsilik hemen her çocukta görülebildiği gibi, bu durumun sık sık tekrarlanması önemli sorunlara yol açabilir. Sıcak havalarda daha sık görülen isilik sorunundan kurtulmak için bebekler için ince kıyafetlerin tercih edilmesi ve çok terlemeleri durumunda ılık banyo yaptırılmaları önemlidir.

Bebeklerde Milia Sorunu

Milia, bebeklerin %40’ında ilk bir ay içerisinde görülür. Sarı ya da beyaz renkli olan döküntüler; çene, burun ya da alın çevresinde meydana gelmektedir. Milia genellikle kendiliğinden geçtiği gibi, birkaç gün süren bir cilt problemidir.

Bebeklerde Eritema Toksikum

Yenidoğanlarda ya da daha büyük bebeklerde görülen eritema toksikum, içi iltihaplı sivilcemsi döküntülerdir. Yüzde, gövdede ve kollarda görülebilen eritema toksikum kısa süre içerisinde kendiliğinden geçtiği gibi, bu sorunun uzun sürmesi durumunda hekime başvurmak gereklidir.

Cildi hassas olan bebeklerde cilt sorunlarının görülmesi normal olduğu gibi, bebeklerde görülen bu problemler genellikle kısa süre içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Ancak bir haftadan uzun süren ve iyileşme göstermeyen cilt problemleri ile karşılaşılması durumunda, geciktirmeden doktora başvurmak gerektiği unutulmamalıdır.

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022