Bebek

Bebeklerde Su Çiçeğine Ne İyi Gelir?

Su çiçeği çocukluk döneminde hemen her yaşta görülür. Bununla birlikte 2 yaşından küçük bebekler de su çiçeği olabilir. Su çiçeği bebeklerde ve yetişkinlerde daha ağır geçebilir. Su çiçeğinin etkilerini azaltabilmek için beslenme düzenine ve dinlenme sıklığına dikkat edilmelidir. 

Vücudun belirli bölgelerinde kızarıklığa neden olan ve yüksek ateşe yol açan su çiçeği bulaşıcı bir hastalıktır. Bebeklere genellikle su çiçeği olmuş çocuklardan bulaşan bu hastalık, bazı durumlarda çok daha ağır etkilere yol açabilir. Bebeklerde havale gibi risklerin oluşmasına yol açan su çiçeğinin belirtilerinin azalması için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekir.

6 aydan küçük bebeklerin özel durumlar dışında anne sütü dışında herhangi bir besin almaması gerekir. Bu nedenle 6 aydan küçük bebeklerin su çiçeği olan çocuklardan uzak tutulması önemlidir. Bebeklerde su çiçeğine dikkat edilmelidir, takibi yapılmalıdır.

Bebeklerde Su Çiçeğine Ne İyi Gelir?bebeklerde su çiçeği

Su çiçeğinin yol açtığı belirtilerin hafifletilmesi için bebeklerin bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekir. Aynı durum küçük çocuklar için de geçerlidir. Ateşi önlemek ya da azaltmak için bebek ve çocukların vücut sıcaklığı sık sık kontrol edilmelidir. Özellikle küçük bebeklerin ateşi çok hızlı yükselebildiğinden bebeklerin sürekli gözetim altında tutulması gerekir. Bunun dışında su çiçeği olan bebeklerde dikkat edilmesi gereken noktalar şöyledir:

  • Bebeğin Bağışıklık Sistemini Güçlendirin

Su çiçeği, vücudun bağışıklık sistemini hedef alan hastalıklardan biri olduğundan, hastalık döneminde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi önemlidir. Bebeklerde bunun için bağışıklığı artırıcı besinlerin kullanılması önemlidir. Bunun dışında doktor tarafından önerilen güçlendirici ilaçlar da kullanılabilir. Ancak genellikle bebekler için ilaç kullanımı yerine besin önerilir. Portakal, limon gibi C vitamini bakımından yüksek besinler ile havuç gibi bebeklerin rahatlıkla tüketebileceği besinlere bu dönemde ağırlık verilmelidir.

  • Bebeği Sıcak Su ile Yıkamayın

Bebeklerin sıcak su ile yıkanması ateşin yükselmesine neden olabilir. Normal su sıcaklığından birkaç derece düşük ısıda bebeği yıkamak ateş yükselmesini önler. Ancak özellikle kış aylarında bebeğin duştan sonra üşütmesini engelleyecek önlemler alınmalıdır.

  • Kaşıntıyı Önleyici Kremler Kullanın

Bebeklerde ve çocuklarda en önemli su çiçeği belirtileri arasında kaşıntı yer alır. Bebeğin kaşıntı problemini önlemek için karbonat kullanılabilir. Bununla birlikte bebek cildi dostu kremler de sürülerek bebeklerin huzursuz olması engellenebilir.

Çocuklarda ve bebekler su çiçeği sorununun ciddi problemlere yol açmaması için özellikle 12 aydan küçük bebekler için ek önlemler alınmalıdır. Bebeklerin bu süreçte doktor muayenesinden geçmesi önemlidir.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir