Bebeklerde terlemeyi engellemek mümkün mü? Bebeklerde deri yüzeyine düşen ter bezi sayısı fazla olduğundan dolayı yetişkinlere göre çok daha fazla terlerler. Bebeğin sık terlemesi, hastalanmasına ortam hazırlayabilir. Bu nedenle hem bebeğin aşırı terlemesinin engellenmesi hem de terledikten sonra üşümemesini sağlayacak yöntemlerin uygulanması gerekir.
Bebeklerde Terlemeyi Engellemek
Bu nedenle bebekler, yaz aylarında güneşten ve sıcaktan mümkün olduğunca korunmalıdır. İnce ve güneşten koruyucu kıyafetlerle terleme önlenmelidir. Bebek giysisi seçimi, yaz aylarında daha büyük önem taşır. Aşırı terleme yüzünden yaşanan sıvı kaybı ile birlikte elektrolit kaybı da olur. Bebekler bu durumdan daha fazla etkileneceği için bol sıvı tüketmelidir.
Bebeklerin ciltleri fazlasıyla hassas olduğundan dolayı, aşırı sıcak havada bulunmak ve gereğinden fazla giydirilmek çocuklarda isiliğe neden olur. İsilik; terleme etkisiyle derideki ter bezi kanallarının tıkanması sonucunda oluşan döküntüler olarak tanımlanabilir.
İsiliğe sebebiyet vermemek için bebekler gereğinden fazla giydirilmemeli, terledikleri zaman terini emecek kıyafetler giydirilmeli ve mümkün olduğunca çok banyo yaptırılmalıdır.
Bebekleri Hasta Olmaktan Koruma Yolları
Özellikle yaz aylarında, her gün ya da gün aşırı olmak suretiyle bebeğinizi ılık su ile yıkayın. Bebek cildine uygun şampuan ve sabunları kullanmayı ihmal etmeyin.
Bebeğinizin cildini rahat ettirecek bol giysiler giydirin. Ayrıca, mevsime uygun kıyafetler tercih etmeyi ihmal etmeyin. Bebeğiniz terlediğinde, üstündeki giysileri vakit kaybetmeden yenisi ile değiştirin.
Bebeğinizin yattığı örtüleri seçerken, pamuklu ve terleten kumaşlar olmamasına özen gösterin. Nemlendirici kullanımında aşırıya kaçmayın. Bebeğin cildini fazla kremlerseniz gözeneklerinin tıkanmasına neden olursunuz.
Bebeğinizin günlük bakımında kullandığınız ürünlerin alkolsüz, hipoalerjik ve parabensiz olmasına özen gösterin.