0 - 12 Ay Bebek Gelişimi

Bebeklerin Ağız Bakımı

Bebekler ilk aylar yalnızca anne sütüyle beslenir, 1 yaşından itibaren ise, ek gıdalara geçilir. Aynı zamanda bu zamandan itibaren kaşık ve bardağı kullanmaya başlanır. Biberon ise en fazla 2 yaşına kadar kullanılır. Parmak emme ve emzik kullanımı da en fazla 2-2,5 yaşına kadar devam etmelidir.

Tüm bunlar bebeğin ağız bakımı için bilinmesi gereken temel bilgilerdir. Bunlar haricinde bebeğinizin ağız bakımı için tüm detaylara hakim olmanız gerekir.

Emzirme döneminde bebeğin ağzı düzenli olarak kontrol edilmeli,  bir problem olup olmadığına bakılmalıdır.

Bebeklerin Ağız Bakımı

Bebeklerde ilk aylarda pamukçuk adı verilen mantarlar oluşabilir. Bu sebeple bebeğin ağzının günlük temizliğine özen gösterilmelidir. Parmağınıza geçirdiğiniz temiz bir tülbentle bebeğin ağzını silebilirsiniz. Eğer ağzında beyazlıklar fark ettiyseniz muhakkak doktorunuza danışın.

6-8 aydan itibaren bebeklerin diş temizliğine başlanmalıdır. Sabah kahvaltısı ve gece yatmadan önce dişleri temiz bir tülbentle silebilirsiniz. Günlük D vitamini alımına dikkat edilmelidir. Bu aylarda bebeklerin diş hekimine gösterilmesi de gerekir.

Diş çürüklerinin sebeplerinin başında emzik ve biberon alışkanlıkları geliyor. Uzmanlar diş çürüğüne sebep olan bakterinin bebeğe anneden geçebileceği konusunda uyarıyor. Emzik ya da biberonu kendi ağzınızla kontrol etmeniz bebek için sakıncalı olabilir. Bunun yanı sıra emziklerin şeker içeren gıdalara batırılması da çürüklere sebep olmaktadır.

Bebeğin ağız sağlığı için düzenli kontrolü şart. Bu sebeple yemek öncesinde mümkün olduğunca sık bebeğin ağzı kontrol edilmelidir. İlk 6 ayda temiz bir tülbentle, ilk 6 aydan sonra da bebeğin ağzına uygun ir diş fırçasıyla bakımı yapılmalıdır.

Kahvaltıdan önce ve akşam yemeğinden sonra 3 dakikalık fırçalama işlemi yeterli olacaktır. Böylece bebeğiniz diş fırçalama alışkanlığı da edinecektir.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir