0 - 12 Ay Bebek Gelişimi

Bebeklerin Beden Dili Ne Anlama Gelir?

Bebeklerin beden dili ile anlattıklarının farkında mısınız? Bebekler henüz konuşamazken de aslında çevreleriyle iletişim halindedir. Peki hangi hareketleri ne anlama geliyor?

Bebeklerin beden dili

Bebeklerin Beden Dili

Ağlama Biçimleri

Tek çığlık: Bebek uzun zamandır yalnız kaldı ve şimdi ebeveynlerinin onu almasını istiyor. Sürekli 5-6 saniye ağlar ve sonra sonuçları beklermiş gibi 20 saniye duraklar. Ebeveyn yanıt vermezse, ağlama sürekli oluncaya kadar bu döngü birkaç kez tekrarlanır.

Açlık yüzünden ağlama: Bir çağrı çığlığı ile başlayabilir, ancak bebek alınmaz ve beslenmezse, ağlama devam edecek ve histerik hale gelecektir. Bebek ayrıca başını döndürmeye başlayabilir ve ağızlarıyla şapırtılı sesler çıkarabilir.

Acı yüzünden ağlama: Bu ağlama monoton, yüksek ve sabit olur. Periyodik olarak, ağrının arttığını gösteren histerik patlamalar olacaktır. Bununla birlikte, bebek hastalanırsa, ağlamaları da monoton olabilir, ancak sessiz olabilir, çünkü yüksek sesler çıkarmak için yeterli güce sahip değildirler.

Fizyolojik süreçlerden dolayı bir ağlama: Gaz, idrara çıkma veya dışkılama başlangıçta bir çocukta rahatsızlığa neden olabilir. Bu tür ağlama sızlanma ve gıcırdamaya benzer.

Uykusuzluk yüzünden ağlama: Bebek uyumak istediğinde ama bir nedenden dolayı uykuya dalamadığında, ağlamaları rahatsız edici ve pürüzsüz bir sızlanma gibi gelecektir, ardından esneme izler. Bebek ayrıca gözlerini ve kulaklarını ovalar.

Bebek dili

Çıkardıkları Sesler

“Acıktım!” Bu ses, bebek dilini ağzının çatısına ittiğinde ve emici refleks tarafından tetiklendiğinde çıkar.

“Rahatsızım!” Bu ses, aşırı hava bebeğin yemek borusunu terk etmeye başladığında ve bebek onu ağzından refleks olarak serbest bırakmaya çalıştığında oluşur.

“Uykum var ya da yorgunum!” Bebek bu “yorgunluk sesini” esnemeden önce dudaklarını büzerek çıkarır.

“Karnımda gaz ve ağrı var!” Bir bebek ağrısından kurtulmaya çalışırken karnını gerdiğinde bu ses çıkar.

Yaptıkları Hareketler

Sırtlarını kamburlaştırmak: 2 aylıktan küçük bebekler genellikle ağrı hissettiklerinde bu hareketi yaparlar. Bir bebek süt emdikten sonra sırtını kamburlaştrırsa, rahatsız hissediyor anlamına gelir. Bebeğinizin yemek sırasında bu hareketi yaptığını sık sık görüyorsanız, bu bir reflü belirtisi olabilir. Bebek 2 aylıktan büyükse, bu hareket genellikle yorgunluğu ve kötü bir ruh halini gösterir.

Başını çevirmek: Bu, bebek için sakinleştirici bir harekettir. Uykuya dalmadan önce veya tanımadığı insanlar etrafındayken yapabilir.

Kulağını tutmak: Çoğu durumda, bu hareket bebeğin sadece vücutlarını keşfettiğini gösterir. Doktora sadece bu hareketin ardından ağlarsa ve bunu sık sık tekrarlarsa danışmalısınız.

Yumruklarını kenetlemek: Bu açlığın bir işaretidir. Zamanında fark etmeyi başarırsanız, açlıktan kaynaklanan ağlamayı önleyebilirsiniz.

Bacaklarını kaldırmak: Bu kolik ve karın ağrısının işaretidir. Bebek ağrıyı refleks olarak hafifletmeye çalışır.

Kollarını kıvırmak: Bu hareket bebeğin korktuğu anlamına gelir. Yüksek bir ses, parlak ışık veya ani uyanma ürkütücü refleksi tetikleyebilir.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir